Kaszanka z sałatką warzywną
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiSmażona kaszanka w towarzystwie kolorowych warzyw
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 pętka kaszanki
- 1 pomidor
- 1 czerwona cebula
- 1 sałata kędzierzawa
- kilka gałązek oregano
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- do smaku sól
- do smaku pieprz
0
0
Sposób przygotowania:
Kaszankę połóż na mocno rozgrzanym oleju i smaż ok. 4 minuty z każdej strony, aż skórka stanie się chrupka. Pomidora pokrój na cząstki, cebule w piórka, sałatę postrzęp, dodaj gałązki oregano. Skrop oliwą z oliwek, octem balsamicznym, oprósz solą i pieprzem, podawaj do kaszanki ewentualnie z łyżką ziarnistej musztardy.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.