zamknij

Kawa mrożona

Przepis

napój Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 1 Ilość porcji
Salvador Dali
Autor przepisu:
Jak w kawiarni
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Slavador DaliKawa mrożona

Składniki

  • 5 kostek lodu
  • 2-3 łyżeczki kawy
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 60 ml zimnej, przegotowanej wody
  • wedle upodobania mleko
  • do smaku kakao
0
2

Sposób przygotowania:

  • Do shaker'a wsyp kostki lodu, kawę, cukier oraz wlej mleko.
  • Zamknij pojemnik i trzęś nim ok 2-3 minuty.
  • Zawartość przelej do bardzo wysokiej szklanki. Następnie po ściance szklanki dolej mleka, wedle upodobania (zawsze leje do pełności). Posyp kakao, wbij rurkę.
  • Podawaj natychmiast.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix