zamknij

Kebab z jagnięciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia arabska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Trochę egzotyki w twoim domu
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kebab z jagnięciny
Kebab z jagnięciny

Składniki

  • 100 g mielonej jagnięciny
  • 200 g mielonej wołowiny
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeża kolendra
  • 1 łyżka bułki tartej
  •  świeża mięta
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
5

Sposób przygotowania:

  • Posiekaj zioła i cebulę.
  • W misce wymieszaj je z mięsem, jajkiem, bułką, sokiem z cytryny, słodką i ostrą papryką.
  • Powstałą masą obklejaj patyczki do szaszłyków.
  • Smaż na patelni około 7-9 minut.
  • Podawaj z sosem: ogórek zetrzyj na tarce, odciśnij, wymieszaj z jogurtem i posiekanym czosnkiem, dopraw do smaku.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

masakra jakaś! jak się kobieta dostała do telewizji ???? hhhh

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Co jak co ale Pani szanowna to raczej gotować nie umie przepis ok ale wykonanie bez komentarza.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          oj coś chyba trochę krwiste wyszły, może dlatego film ucina się przed degustacją? ;) Parę minut w piekarniku i byłyby ok, poza tym w przepisie trochę brakuje mi korzennych przypraw - same zioła...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

              Chleb z płatkami owsianymi

              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              tvnpix