zamknij

Kebab z jagnięciny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia arabska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Trochę egzotyki w twoim domu
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kebab z jagnięciny
Kebab z jagnięciny

Składniki

  • 100 g mielonej jagnięciny
  • 200 g mielonej wołowiny
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeża kolendra
  • 1 łyżka bułki tartej
  •  świeża mięta
  • szczypta słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
5

Sposób przygotowania:

  • Posiekaj zioła i cebulę.
  • W misce wymieszaj je z mięsem, jajkiem, bułką, sokiem z cytryny, słodką i ostrą papryką.
  • Powstałą masą obklejaj patyczki do szaszłyków.
  • Smaż na patelni około 7-9 minut.
  • Podawaj z sosem: ogórek zetrzyj na tarce, odciśnij, wymieszaj z jogurtem i posiekanym czosnkiem, dopraw do smaku.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

masakra jakaś! jak się kobieta dostała do telewizji ???? hhhh

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Co jak co ale Pani szanowna to raczej gotować nie umie przepis ok ale wykonanie bez komentarza.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          oj coś chyba trochę krwiste wyszły, może dlatego film ucina się przed degustacją? ;) Parę minut w piekarniku i byłyby ok, poza tym w przepisie trochę brakuje mi korzennych przypraw - same zioła...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Gulasz z kopytkami Przepis 197

              Gulasz z kopytkami

              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              tvnpix