zamknij

Kiełbasa a'la gołąbki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Opakuj ją w liście
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSkielbasa a'la golabki

Składniki

  • 6-7  zielonych liści kapusty włoskiej
  • 300 g  sparzonej białej kiełbasy
  • 1 puszka  pomidorów bez skórki
  • 1  cebula
  • 1/2 kubka  śmietany
  • 1/2 łyżeczki  oregano
  •  sól, pieprz
  • 1 łyżka  oliwy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Liście kapusty obgotuj we wrzątku, usuń twarde włókna nerwowe. Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni, dodaj pomidory z puszki, przyprawy. Duś kilka minut, rozgnieć pomidory widelcem, dodaj śmietanę. Kiełbasę owiń liściem kapusty, zepnij wykałaczkami, duś chwilę w sosie pomidorowym, podawaj, dekorując ziołami.
  • Sos:
  • zmiksuj zawartość puszki, cebulę pokrój w kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj zmiksowane pomidory, sól, pieprz, duś chwilę aż zacznie wrzeć, dodaj na koniec oregano.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix