Kiełbasa a'la gołąbki
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcjiOpakuj ją w liście
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 6-7 zielonych liści kapusty włoskiej
- 300 g sparzonej białej kiełbasy
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 1 cebula
- 1/2 kubka śmietany
- 1/2 łyżeczki oregano
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy
0
1
Sposób przygotowania:
- Liście kapusty obgotuj we wrzątku, usuń twarde włókna nerwowe. Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni, dodaj pomidory z puszki, przyprawy. Duś kilka minut, rozgnieć pomidory widelcem, dodaj śmietanę. Kiełbasę owiń liściem kapusty, zepnij wykałaczkami, duś chwilę w sosie pomidorowym, podawaj, dekorując ziołami.
- Sos:
- zmiksuj zawartość puszki, cebulę pokrój w kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj zmiksowane pomidory, sól, pieprz, duś chwilę aż zacznie wrzeć, dodaj na koniec oregano.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.