zamknij

Kiełbasa a'la gołąbki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Opakuj ją w liście
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSkielbasa a'la golabki

Składniki

  • 6-7  zielonych liści kapusty włoskiej
  • 300 g  sparzonej białej kiełbasy
  • 1 puszka  pomidorów bez skórki
  • 1  cebula
  • 1/2 kubka  śmietany
  • 1/2 łyżeczki  oregano
  •  sól, pieprz
  • 1 łyżka  oliwy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Liście kapusty obgotuj we wrzątku, usuń twarde włókna nerwowe. Cebulę posiekaj, zeszklij na patelni, dodaj pomidory z puszki, przyprawy. Duś kilka minut, rozgnieć pomidory widelcem, dodaj śmietanę. Kiełbasę owiń liściem kapusty, zepnij wykałaczkami, duś chwilę w sosie pomidorowym, podawaj, dekorując ziołami.
  • Sos:
  • zmiksuj zawartość puszki, cebulę pokrój w kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj zmiksowane pomidory, sól, pieprz, duś chwilę aż zacznie wrzeć, dodaj na koniec oregano.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix