zamknij

Kiełbaski na rozmarynie

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne kiełbaski z jogurtowym dipem. Czy może być coś smaczniejszego?
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKiełbaski na rozmarynowych "szpadkach"

Składniki

  • 8 kiełbasek jagnięcych lub cielęcych lub drobiowych
  • 8 długich gałązek rozmarynu
  • garść posiekanych listków mięty
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • do smaku czerowna mielona papryka
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku
0
2

Sposób przygotowania:

Przez każdą kiełbaskę przełóż gałązkę rozmarynu, przekłuwając kiełbaskę ostrym końcem rozmarynowej gałązki. Grilluj kiełbaski na elektrycznym grillu aż nabiorą lekko brązowego koloru, uważając by nie spalić rozmarynu.
Z jogurtu, czerwonej mielonej papryki, soli, pieprzu i czosnku przygotuj sos - wymieszaj wszsystkie składniki, podawaj razem z kiełbaskami.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix