zamknij

Klopsiki wołowe i selerowe purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny obiad z wyrazistym purée
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsKlopsiki wołowe i selerowe puree

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 duży seler
  • 2 ziemniaki
  • 1  posiekana drobno cebula
  • 2 łyżki śmietanki
  • 2 łyżki śmietanki
  • odrobina mleka
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie (mięso, jajko, natka pietruszki, czosnek, cebula, orzechy, sól oraz pieprz).
  • Ulep małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtocz w bułce i smaż ja na odrobinie oliwy z oliwek.
  • Osobno przygotuj purée: selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, gotuj w mleku, aż warzywa zmiękną.
  • Wtedy odcedź je i zmiksuj za pomocą blendera, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, masło, śmietankę i wymieszaj.
  • Usmażone klopsiki podawaj z purée selerowym i natką pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

brzmi z opisu smacznie..musze takie tez zrobic..:)FAJNA IDEEA..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      tvnpix