zamknij

Klopsiki wołowe i selerowe purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny obiad z wyrazistym purée
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsKlopsiki wołowe i selerowe puree

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 duży seler
  • 2 ziemniaki
  • 1  posiekana drobno cebula
  • 2 łyżki śmietanki
  • 2 łyżki śmietanki
  • odrobina mleka
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie (mięso, jajko, natka pietruszki, czosnek, cebula, orzechy, sól oraz pieprz).
  • Ulep małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtocz w bułce i smaż ja na odrobinie oliwy z oliwek.
  • Osobno przygotuj purée: selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, gotuj w mleku, aż warzywa zmiękną.
  • Wtedy odcedź je i zmiksuj za pomocą blendera, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, masło, śmietankę i wymieszaj.
  • Usmażone klopsiki podawaj z purée selerowym i natką pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

brzmi z opisu smacznie..musze takie tez zrobic..:)FAJNA IDEEA..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      tvnpix