zamknij

Klopsiki wołowe i selerowe purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny obiad z wyrazistym purée
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsKlopsiki wołowe i selerowe puree

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 duży seler
  • 2 ziemniaki
  • 1  posiekana drobno cebula
  • 2 łyżki śmietanki
  • 2 łyżki śmietanki
  • odrobina mleka
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie (mięso, jajko, natka pietruszki, czosnek, cebula, orzechy, sól oraz pieprz).
  • Ulep małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtocz w bułce i smaż ja na odrobinie oliwy z oliwek.
  • Osobno przygotuj purée: selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, gotuj w mleku, aż warzywa zmiękną.
  • Wtedy odcedź je i zmiksuj za pomocą blendera, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, masło, śmietankę i wymieszaj.
  • Usmażone klopsiki podawaj z purée selerowym i natką pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

brzmi z opisu smacznie..musze takie tez zrobic..:)FAJNA IDEEA..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      tvnpix