zamknij

Klopsiki wołowe i selerowe purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny obiad z wyrazistym purée
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsKlopsiki wołowe i selerowe puree

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 duży seler
  • 2 ziemniaki
  • 1  posiekana drobno cebula
  • 2 łyżki śmietanki
  • 2 łyżki śmietanki
  • odrobina mleka
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie (mięso, jajko, natka pietruszki, czosnek, cebula, orzechy, sól oraz pieprz).
  • Ulep małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtocz w bułce i smaż ja na odrobinie oliwy z oliwek.
  • Osobno przygotuj purée: selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, gotuj w mleku, aż warzywa zmiękną.
  • Wtedy odcedź je i zmiksuj za pomocą blendera, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, masło, śmietankę i wymieszaj.
  • Usmażone klopsiki podawaj z purée selerowym i natką pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

brzmi z opisu smacznie..musze takie tez zrobic..:)FAJNA IDEEA..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      tvnpix