zamknij

Klopsiki wołowe i selerowe purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszny obiad z wyrazistym purée
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsKlopsiki wołowe i selerowe puree

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 duży seler
  • 2 ziemniaki
  • 1  posiekana drobno cebula
  • 2 łyżki śmietanki
  • 2 łyżki śmietanki
  • odrobina mleka
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • odrobina natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie (mięso, jajko, natka pietruszki, czosnek, cebula, orzechy, sól oraz pieprz).
  • Ulep małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtocz w bułce i smaż ja na odrobinie oliwy z oliwek.
  • Osobno przygotuj purée: selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, gotuj w mleku, aż warzywa zmiękną.
  • Wtedy odcedź je i zmiksuj za pomocą blendera, dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, masło, śmietankę i wymieszaj.
  • Usmażone klopsiki podawaj z purée selerowym i natką pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

brzmi z opisu smacznie..musze takie tez zrobic..:)FAJNA IDEEA..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      tvnpix