zamknij

Kluski leniwe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kto ich nie kocha?
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kluski leniwe

Składniki

  • 500 g twarogu niemielonego, półtłustego
  • 30 g masła
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
0
0
  • Twaróg utrzyj z masłem i żółtkami. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli.
  • Do utartego twarogu dodaj mąkę i ubite białka, mieszamy. Z ciasta uformuj wałek i tnij na ukośne kluski.
  • Gotuj w wodzie z solą i cukrem.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super smaczne bardzo mi smakuja twoje przepisy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Piotr.pazdur2006 piotr.pazdur2006

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          kluski wspaniałe

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Cos wspanialego.Moja dieta poszla......

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  zajmę stanowisko po wypróbowaniu przepisu

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      monikacies

                      Wyglądają przepysznie! :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Moje ulubione! Na pewno niedługo zagoszczą na naszym stole :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Atletyczny kurczak Przepis 20

                              Atletyczny kurczak

                              Pomysł na lekkie drugie danie

                              Harira by Joseph Seeletso
                              Przepis 61

                              Harira by Joseph Seeletso

                              Odrobina Afryki w twojej kuchni

                              Przysmak młodości Przepis 137

                              Przysmak młodości

                              Kanapka idealna!

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                              Włoska potrawa w polskim wydaniu

                              Champion cyklistów Przepis 16

                              Champion cyklistów

                              Niebanalna szarlotka

                              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                              Chrupiące płatki owsiane

                              Pyszne i proste śniadanie

                              tvnpix