zamknij

Kluski leniwe

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kto ich nie kocha?
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kluski leniwe

Składniki

  • 500 g twarogu niemielonego, półtłustego
  • 30 g masła
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
0
0
  • Twaróg utrzyj z masłem i żółtkami. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli.
  • Do utartego twarogu dodaj mąkę i ubite białka, mieszamy. Z ciasta uformuj wałek i tnij na ukośne kluski.
  • Gotuj w wodzie z solą i cukrem.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

super smaczne bardzo mi smakuja twoje przepisy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Piotr.pazdur2006 piotr.pazdur2006

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          kluski wspaniałe

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Cos wspanialego.Moja dieta poszla......

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  zajmę stanowisko po wypróbowaniu przepisu

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      No to po co piszesz komentarz?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          monikacies

                          Wyglądają przepysznie! :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Moje ulubione! Na pewno niedługo zagoszczą na naszym stole :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                  Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                  Grillowany ser halloumi

                                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                  Efektowne i proste danie

                                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                  Zupa tajska Kasi Klich
                                  Przepis 14

                                  Zupa tajska Kasi Klich

                                  Ogień w gardle!

                                  tvnpix