zamknij

Kokardki z gruszką i kurczakiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Anna Starmach poleca oryginalne połączenie smaków
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNKokardki z gruszką i kurczakiem

Składniki

  • 300 g makaronu kokardki
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 gruszki
  • 50 g sera gorgonzola
  • 2 łyżki mascarpone
  •  świeży tymianek
  •  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka miodu
0
0
  • Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • Gruszki pokrój w drobną kostkę, karmelizuj na patelni, dodając miód, dodaj też tymianek.
  • Tymiankiem obsyp również kurczaka pokrojonego w paseczki, przysmaż go na oliwie, dodaj mascarpone, a po chwili makaron, wymieszaj.
  • Kokardki podaj z gruszkami i pokruszonym serem gorgonzola.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix