Kokardki z gruszką i kurczakiem
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcjiAnna Starmach poleca oryginalne połączenie smaków
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 300 g makaronu kokardki
- 200 g piersi z kurczaka
- 2 gruszki
- 50 g sera gorgonzola
- 2 łyżki mascarpone
- świeży tymianek
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka miodu
0
0
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Gruszki pokrój w drobną kostkę, karmelizuj na patelni, dodając miód, dodaj też tymianek.
- Tymiankiem obsyp również kurczaka pokrojonego w paseczki, przysmaż go na oliwie, dodaj mascarpone, a po chwili makaron, wymieszaj.
- Kokardki podaj z gruszkami i pokruszonym serem gorgonzola.
Przepis autorstwa Anny Starmach.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.