zamknij

Kokardki z gruszką i kurczakiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Anna Starmach poleca oryginalne połączenie smaków
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNKokardki z gruszką i kurczakiem

Składniki

  • 300 g makaronu kokardki
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 gruszki
  • 50 g sera gorgonzola
  • 2 łyżki mascarpone
  •  świeży tymianek
  •  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka miodu
0
0
  • Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • Gruszki pokrój w drobną kostkę, karmelizuj na patelni, dodając miód, dodaj też tymianek.
  • Tymiankiem obsyp również kurczaka pokrojonego w paseczki, przysmaż go na oliwie, dodaj mascarpone, a po chwili makaron, wymieszaj.
  • Kokardki podaj z gruszkami i pokruszonym serem gorgonzola.

Przepis autorstwa Anny Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix