zamknij

Koktajl pomarańczowo-migdałowy

Przepis

koktajl Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Na dobry początek dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaKoktajl pomarańczowo-migdałowy

Składniki

  • 300 g jogurtu naturalnego
  • garść migdałów
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka skórki pomarańczowej
  • opcjonalnie: 2 łyżeczki cukru pudru trzcinowego
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Migdały zalej wrzątkiem i odstaw na noc.
  • Rano pomarańczę obierz, podziel na mniejsze kawałki, wrzuć do blendera.
  • Dodaj skórkę pomarańczową, 200g jogurtu naturalnego oraz łyżeczkę cukru pudru.
  • Zmiksuj na gładki koktajl.
  • Przelej do wysokiej szklanki.
  • Namoczone migdały odsącz z wody, wrzuć do blendera, zimksuj z resztą cukru pudru oraz z pozostałą częścią jogurtu naturalnego.
  • Migdałowy koktajl dolej do pomarańczowego.
  • Wstaw na moment do lodówki. Schłódź.
  • Schłodzony koktajl wyjmij i od razu podawać.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix