zamknij

Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej z sałatką ze świeżych ziół

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Idealne na letnie wieczory
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej z sałatką ze świeżych ziół

Składniki

  • 4 kolby kukurydzy
  • 12 plasterków szynki parmeńskiej
  •  świeża kolendra
  • 4 łyżki masła
  •  rożne rodzaje sałat
  •  oliwa
  •  pól cytryny
  • ząbek czosnku
  •  sól i pieprz
  •  biała rzepa
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kolby kukurydzy smarujemy łyżka masła obkładamy kolendrą i obwijamy szynka parmeńska.
  • Przygotowane kukurydze wkładamy do worka i umieszczamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Po zapakowaniu wkładamy do piekarnika parowego i ustawiamy funkcję gotowania Souse vide.
  • Po wyjęciu z worka możemy kukurydzę podpiec na patelni.
  • Sałatę płuczemy i pozostawiamy na durszlaku do odcieknięcia.
  • Rzepę kroimy w plastry.
  • Przygotowujemy sos, do szklanki wlewamy oliwę, wyciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy i dodajemy pieprz.
  • Składniki sosu mieszamy do połączenia. Sałatę przekładamy do miski dodajemy rzepę, polewamy sosem i mieszamy.
Galeria foto (12)

Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej z sałatką ze świeżych ziół

  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (1)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (1)(1 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (2)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (2)(2 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (3)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (3)(3 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (4)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (4)(4 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (5)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (5)(5 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (6)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (6)(6 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (7)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (7)(7 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (8)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (8)(8 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (9)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (9)(9 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (10)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (10)(10 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (11)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (11)(11 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (12)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (12)(12 z 12) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix