zamknij

Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej z sałatką ze świeżych ziół

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Idealne na letnie wieczory
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSKolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej z sałatką ze świeżych ziół

Składniki

  • 4 kolby kukurydzy
  • 12 plasterków szynki parmeńskiej
  •  świeża kolendra
  • 4 łyżki masła
  •  rożne rodzaje sałat
  •  oliwa
  •  pól cytryny
  • ząbek czosnku
  •  sól i pieprz
  •  biała rzepa
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kolby kukurydzy smarujemy łyżka masła obkładamy kolendrą i obwijamy szynka parmeńska.
  • Przygotowane kukurydze wkładamy do worka i umieszczamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Po zapakowaniu wkładamy do piekarnika parowego i ustawiamy funkcję gotowania Souse vide.
  • Po wyjęciu z worka możemy kukurydzę podpiec na patelni.
  • Sałatę płuczemy i pozostawiamy na durszlaku do odcieknięcia.
  • Rzepę kroimy w plastry.
  • Przygotowujemy sos, do szklanki wlewamy oliwę, wyciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy i dodajemy pieprz.
  • Składniki sosu mieszamy do połączenia. Sałatę przekładamy do miski dodajemy rzepę, polewamy sosem i mieszamy.
Galeria foto (12)

Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej z sałatką ze świeżych ziół

  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (1)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (1)(1 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (2)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (2)(2 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (3)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (3)(3 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (4)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (4)(4 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (5)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (5)(5 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (6)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (6)(6 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (7)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (7)(7 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (8)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (8)(8 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (9)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (9)(9 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (10)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (10)(10 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (11)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (11)(11 z 12) Fot. BBS
  • Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (12)
    Kolby kukurydzy zapiekane w plastrach szynki parmeńskiej (12)(12 z 12) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix