zamknij

Kolorowa samba warzywna

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 100 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Zdrowe i pyszne danie
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHKolorowa samba warzywna

Składniki

  • 300 dag  cielęciny
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1/2 kg  mięsa wieprzowego
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • pół selera
  • 1 natka selera
  • 1 natka pietruszki
  • 1 por
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • szczypta majeranku
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżeczka soli
  • 1 łyżka masła
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
0
6

Sposób przygotowania:

  • Mięso razem z cebulą i czosnkiem zmiel na gładką masę i dopraw do smaku. Z wyrobionej masy  uformuj kulki. Obtocz je w mące i smaż na oliwie przez 2 minuty z każdej strony.
  • Resztę warzyw bardzo drobno pokrój lub zetrzyj na grubych oczkach. Do rondla włóż masło, dodaj oliwę i warzywa. Dopraw do smaku, zalej bulionem i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  • Następnie dodaj obsmażone wcześniej pulpety i duś jeszcze przez ok. 20 minut.
  • Pulpety podawaj z duszonymi warzywami i purée ziemniaczanym.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 312

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix