Kolorowa samba warzywna
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 100 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Kuba Łabno
Zdrowe i pyszne danie
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 300 dag cielęciny
- 1 pietruszka
- 2 marchewki
- 1/2 kg mięsa wieprzowego
- 2 łyżki mąki
- 2 cebule
- 1 jajko
- pół selera
- 1 natka selera
- 1 natka pietruszki
- 1 por
- 1 szkl bulionu warzywnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- szczypta majeranku
- łyżeczka pieprzu
- łyżeczka soli
- 1 łyżka masła
- 2 listki laurowe
- 4 ziarenka pieprzu
- 2 ziarenka ziela angielskiego
0
6
Sposób przygotowania:
- Mięso razem z cebulą i czosnkiem zmiel na gładką masę i dopraw do smaku. Z wyrobionej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące i smaż na oliwie przez 2 minuty z każdej strony.
- Resztę warzyw bardzo drobno pokrój lub zetrzyj na grubych oczkach. Do rondla włóż masło, dodaj oliwę i warzywa. Dopraw do smaku, zalej bulionem i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
- Następnie dodaj obsmażone wcześniej pulpety i duś jeszcze przez ok. 20 minut.
- Pulpety podawaj z duszonymi warzywami i purée ziemniaczanym.
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
ok
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.