zamknij

Kompot z rabarbaru

Przepis

napój Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Prosty i zdrowy napój
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: hercik17Kompot z rabarbaru

Składniki

  • 600 g rabarbaru
  • około 8 łyżek cukru
  • parę listków mięty
  • kostki lodu
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Łodygi rabarbaru dokładnie umyj i pokrój w 1 cm kawałki
  • Zalej wodą tak,aby dobrze przykryć rabarbar
  • Dodaj cukier i gotuj do momentu, aż rabarbar będzie miękki
  • Jeśli zachodzi taka potrzeba dosłódź i uzupełnij wodą
  • Tak przygotowany kompot należy schłodzić w lodówce
  • Po schłodzeniu dobrze jest do kompotu wrzucić parę listków świeżej mięty, co zdecydowanie podkreśli smak
  • Podawaj dobrze schłodzony, najlepiej z kostkami lodu
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ładny ma kolor a jak smakuje niewiem powieccie komentarzach (pliska tylko kto prubowal niech napisze )

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix