zamknij

Kompot z suszu

Przepis

napój Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wspomoże trawienie każdego łasucha
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Kompot z suszu

Składniki

  • 150 g suszonych jabłek
  • 100 g  moreli
  • 100 g  suszonych śliwek
  • 50 g  suszonych daktyli
  • 20 g  rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  miodu
  • 3 goździki
  • laska  cynamonu
0
4

Sposób przygotowania:

  • Owoce namocz w ciepłej wodzie przez ok. 20 minut.
  • W garnku zagotuj 1,5 litra wody z goździkami i laską cynamonu.
  • Dodaj cukier, rodzynki, miód i namoczone wcześniej owoce.
  • Gotuj przez ok. 15 minut.
  • Na koniec dodaj sok z cytryny, wyciągnij cynamon i goździki.
  • Kompot podawaj w smukłych, wysokich szklankach razem z łyżeczką do owoców.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Od zawsze w naszej rodzinie w wigilie piło sie kompot z suszonych owoców.Składniki są trochę inne ale nie ma lepszego kompotu niż ten
50 dkg sliwek suszonych
1 paczka figi
25 dkg rodzynek
4 suszone gruszki lub jabłka
cukier
skórka z cytryny
Kompot pijemy w swiątecznych szklankach -musi być mocno zimny.Polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix