zamknij

Konfitura wiśniowa

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przesmażone z dodatkiem koniaku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSPowidła wiśniowe

Składniki

  • 1 kg wiśni
  • 1 kg cukru
  • 1 kieliszek koniaku
0
0

 

 

Sposób przygotowania:

  • Wydryluj wiśnie, zasyp je cukrem- zostaw około 100 g cukru. Wiśnie wraz z cukrem odłóż na noc.
  • Następnego dnia, odłożony cukier włóż na gorącą patelnie i zalej koniakiem. Gdy cukier się rozpuści i lekko podpraży dodaj wiśnie wraz z cukrem i smaż na małym ogniu.
  • Gorące konfitury włóż do słoiczków, zakręć i odłóż do góry denkiem na kuchni. Przykryj kocem by nie traciły ciepła, następnego dnia włóż do piwnicy lub spiżarni.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix