zamknij

Konfitura z owoców cytrusowych

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pasuje nie tylko do pączków
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze

Składniki

  • 600 g cukru
  • 4 cytryny
  • 2 pomarańcze
0
2

Sposób przygotowania:
Cytryny, pomarańcze kroimy razem ze skórką. To zapewni nam więcej aromatu w konfiturze. Owoce zasypujemy połową cukru i gotujemy. W trakcie dodajemy pozostały cukier. Lekko gorzkawa, słodka konfitura-idealna do pączków i nie tylko.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
redakcja_kulinarni
redakcja_kulinarni

do momentu, w którym konsystencja będzie już przypominać konfiturę. Jest też taki sposób, żeby owoce zasypać cukrem i zostawić na kilka godzin (może na noc) i później gotować.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jak długo trzeba to gotować?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          tvnpix