zamknij

Kopytka nadziewane brokułami z puree z dyni

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Innowacyjny przepis na warzywne kopytka.
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East News/Bartosz KrupaKopytka

Składniki

  • 600 g ziemniaków
  • 400 g brokułów
  • 200 g  mąki
  • 100 g orzeszków piniowych
  • 500 g dyni
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • do smażenia oliwa
  • do smaku sól i biały pieprz
  • szczypta cukru
  • do dekoracji szczypiorek
0
5

Sposób przygotowania :

  • Ugotuj ziemniaki. Następnie przepuść przez praskę do ziemniaków i połącz je z mąką oraz szczyptą soli.
  • Brokuły ugotuj w osolonej wodzie, a następnie podsmaż na oliwie dodając ząbek wyciśniętego czosnku.
  • Do brokułów dodaj orzeszki pini. Ciasto ziemniaczane rozwałkuj, wytnij małe krążki i na środek każdego ułóż farsz brokułowo - orzechowy.
  • Ulep podłużne kopytka, które następnie ugotuj w wodzie z dodatkiem soli. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj pokrojoną dynię, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i odrobinę cukru.
  • Wszystko razem podsmaż do momentu, aż dynia będzie miękka. Następnie wszystko zmiksuj na puree. Na porcji puree podaj ugotowane kopytka i udekoruj szczypiorkiem.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ale to chyba nie jest dietetyczny przepis a'la top model;)) ziemniaki, mąka, orzechy? i jeszcze potrawa smażona :P ładnie pójdzie w pupę ;) owszem danie smaczne i wartościowe, ale ciężkie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Myślę że będzie pyszne :).

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          tvnpix