zamknij

Kopytka Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Samodzielne danie lub przepyszny dodatek
Ugotowałem to!191
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
69komentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKopytka

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • do smaku sól
  • 2 łyżki oleju do smażenia
0
160

 

 

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
  • Następnie ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę, jajka oraz sól i szybko wymieszaj ciasto, starając się go nie ugniatać.
  • Na oprószonym mąką blacie uformuj małe wałeczki i pokrój w skośne kopytka. Gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 3-4 minuty, od czasu ich wypłynięcia.
  • Podsmaż pokrojony boczek z cebulą. Ułóż kopytka i polej przygotowaną zasmażką.

 

Inne przepisy Piotra Kucharskiego:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (69)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

GOsciu, chyba z Twoja glowa cos nie tak,sorry .

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wrwer
      Krzysztof Marzec
      Adrian Kot
      Tomasz Sadowski

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pyszne wyszly pierwszy raz sa mieciutkie i sie nie rozgotowaly

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Wlasnie zrobilismy kopytka wyszły wysmienicie.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  robię tak samo ale urozmaicam do ciasta koperek lub carii lub pieprz lub co popadnie ARKA

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Ok. Przepis mam. Teraz idę gotować. :D Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie....

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          na ile osob te kopytka sa ? jesli chodzi tutaj o te skladnieki kg ziemniakow, bo nie orientuje sie, mi potrzebny orzepois na 4 osoby ;)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              pychotka polecam:)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  ten przepis jest dobry . jadłę go 31 razy.

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                      Pomoc | Zasady forum
                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                      Zobacz również

                                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                      Pizza godna królów

                                      Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                      Przepis 66

                                      Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                      Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                                      Pomidorki z karmelem i lodami

                                      Deserowa wersja pomidora

                                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                      Puszyste ego Przepis 14

                                      Puszyste ego

                                      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                      Burgery z musztardą i boczkiem

                                      W klimacie amerykańskiego baru

                                      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                      Sarna w wielkim mieście

                                      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                      tvnpix