zamknij

Kopytka Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Samodzielne danie lub przepyszny dodatek
Ugotowałem to!191
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
68komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKopytka

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • do smaku sól
  • 2 łyżki oleju do smażenia
0
160

 

 

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
  • Następnie ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę, jajka oraz sól i szybko wymieszaj ciasto, starając się go nie ugniatać.
  • Na oprószonym mąką blacie uformuj małe wałeczki i pokrój w skośne kopytka. Gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 3-4 minuty, od czasu ich wypłynięcia.
  • Podsmaż pokrojony boczek z cebulą. Ułóż kopytka i polej przygotowaną zasmażką.

 

Inne przepisy Piotra Kucharskiego:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (68)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wrwer
Krzysztof Marzec
Adrian Kot
Tomasz Sadowski

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pyszne wyszly pierwszy raz sa mieciutkie i sie nie rozgotowaly

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Wlasnie zrobilismy kopytka wyszły wysmienicie.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              robię tak samo ale urozmaicam do ciasta koperek lub carii lub pieprz lub co popadnie ARKA

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Ok. Przepis mam. Teraz idę gotować. :D Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie....

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      na ile osob te kopytka sa ? jesli chodzi tutaj o te skladnieki kg ziemniakow, bo nie orientuje sie, mi potrzebny orzepois na 4 osoby ;)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          pychotka polecam:)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ten przepis jest dobry . jadłę go 31 razy.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Chyba ciepłe ziemniaki powinny być przepuszczone przez praskę, 10 razy łatwiej się rozgniatają, nie tworzą grudek. Czy nie tak powinno być zgadnie ze sztuką ??

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                      Pomoc | Zasady forum
                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                      Zobacz również

                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                      Przysmak młodości Przepis 137

                                      Przysmak młodości

                                      Kanapka idealna!

                                      Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                      Szaszłyki wyborne

                                      Nie tylko na sezon grillowy

                                      Harira by Joseph Seeletso
                                      Przepis 61

                                      Harira by Joseph Seeletso

                                      Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                      Deser z mrożonych truskawek

                                      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                      Bruschetta z fasolą
                                      Przepis 12

                                      Bruschetta z fasolą

                                      Specjalność Włochów na przystawkę

                                      tvnpix