Koszyczki z malin
Przepis
deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiMałe beziki
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 białka z jajek
- 20 dag cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki likieru malinowego
- 150 g świeżych malin
- 1 szklanka bitej śmietany 36 %
0
2
Sposób przygotowania:
- Ubijaj białka dodając powoli cukier puder i cukier waniliowy
- Pod koniec ubijania dodaj 1 łyżkę likieru, wymieszaj
- Naładuj szprycę masą bezową i szprycuj bezy w kształcie koszyczka (z podniesionym rantem) bezpośrednio na blachę do pieczenia
- Piecz w ciepłym piekarniku aż będą suche
- Do każdego koszyczka włóż bitą śmietanę, wyłóż maliny i skrop pozostałym likierem
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.