zamknij

Kotleciki z brzoskwiniami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKotleciki z brzoskwiniami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 500 g mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 połówki brzoskwini z puszki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • szczypta pieprzu cayenne
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 200 g bułki tartej
0
6

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w mleku, odciśnij i wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, imbir i przyprawy, wyrób na jednolitą masę.
  • Zwilżonymi dłońmi uformuj cztery kotlety o grubości 1 cm. Opanieruj w bułce, usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Kotlety ułóż na blasze, obłóż cząstkami brzoskwini i plastrami sera.
  • Piecz kilka minut w temperaturze 200ºC, aby ser się rozpuścił. Podawaj z surówką, ryżem lub ziemniakami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda ładnie i smakuje charakternie, zaliczone :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jest bardzo dobre

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          tvnpix