zamknij

Kotleciki z brzoskwiniami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKotleciki z brzoskwiniami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 500 g mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 połówki brzoskwini z puszki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • szczypta pieprzu cayenne
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 200 g bułki tartej
0
6

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w mleku, odciśnij i wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, imbir i przyprawy, wyrób na jednolitą masę.
  • Zwilżonymi dłońmi uformuj cztery kotlety o grubości 1 cm. Opanieruj w bułce, usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Kotlety ułóż na blasze, obłóż cząstkami brzoskwini i plastrami sera.
  • Piecz kilka minut w temperaturze 200ºC, aby ser się rozpuścił. Podawaj z surówką, ryżem lub ziemniakami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda ładnie i smakuje charakternie, zaliczone :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jest bardzo dobre

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          tvnpix