zamknij

Kotleciki z brzoskwiniami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKotleciki z brzoskwiniami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 500 g mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 połówki brzoskwini z puszki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • szczypta pieprzu cayenne
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 200 g bułki tartej
0
6

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w mleku, odciśnij i wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, imbir i przyprawy, wyrób na jednolitą masę.
  • Zwilżonymi dłońmi uformuj cztery kotlety o grubości 1 cm. Opanieruj w bułce, usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Kotlety ułóż na blasze, obłóż cząstkami brzoskwini i plastrami sera.
  • Piecz kilka minut w temperaturze 200ºC, aby ser się rozpuścił. Podawaj z surówką, ryżem lub ziemniakami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda ładnie i smakuje charakternie, zaliczone :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jest bardzo dobre

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          tvnpix