Kotleciki z brzoskwiniami
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Piotr Kucharski
Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Składniki
- 1 bułka
- 1/2 szklanki mleka
- 500 g mielonego z łopatki wieprzowej
- 2 połówki brzoskwini z puszki
- 4 plastry sera żółtego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka startego imbiru
- szczypta pieprzu cayenne
- do smaku sól i pieprz
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 200 g bułki tartej
0
6
Sposób przygotowania:
- Bułkę namocz w mleku, odciśnij i wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, imbir i przyprawy, wyrób na jednolitą masę.
- Zwilżonymi dłońmi uformuj cztery kotlety o grubości 1 cm. Opanieruj w bułce, usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
- Kotlety ułóż na blasze, obłóż cząstkami brzoskwini i plastrami sera.
- Piecz kilka minut w temperaturze 200ºC, aby ser się rozpuścił. Podawaj z surówką, ryżem lub ziemniakami.
Komentarze (2)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
wygląda ładnie i smakuje charakternie, zaliczone :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
jest bardzo dobre
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.