zamknij

Kotleciki z brzoskwiniami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKotleciki z brzoskwiniami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 500 g mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 połówki brzoskwini z puszki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • szczypta pieprzu cayenne
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 200 g bułki tartej
0
6

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w mleku, odciśnij i wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, imbir i przyprawy, wyrób na jednolitą masę.
  • Zwilżonymi dłońmi uformuj cztery kotlety o grubości 1 cm. Opanieruj w bułce, usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Kotlety ułóż na blasze, obłóż cząstkami brzoskwini i plastrami sera.
  • Piecz kilka minut w temperaturze 200ºC, aby ser się rozpuścił. Podawaj z surówką, ryżem lub ziemniakami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda ładnie i smakuje charakternie, zaliczone :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jest bardzo dobre

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          tvnpix