zamknij

Kotlet schabowy z biało-czerwonym purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Narodowy przysmak!
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Kotlet schabowy z biało-czerwonym purée
Kotlet schabowy z biało-czerwonym puree

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 2 jaja
  • 2 łyżki mąki
  • 300 g bułki tartej
  • 1  kalafior
  • 200 g  smalcu
  • 1 por
  • 5 buraków
  • 1 litr mleka
  • 1 cebula
  • 100 ml śmietany 30%
  • 200 g żurawiny
  • 1/4 jabłka
0
2

Sposób przygotowania:

  • Buraki gotujemy i miksujemy na puree wsypując żurawinę i jabłko. Kalafiora gotujemy w mleku z dodatkiem soli i cukru. Podobnie jak buraka miksujemy na puree.
  • Kotlety rozklepujemy, jak dawniej na cienkie płaty, oprószamy mąką, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
  • Usmażonego zwijamy i przewiązujemy porem. Kotleta podajemy z biało-czerwonym puree.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A to 100 ml smietany to po co?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      tvnpix