zamknij

Kotlet schabowy z biało-czerwonym purée

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Narodowy przysmak!
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kotlet schabowy z biało-czerwonym purée
Kotlet schabowy z biało-czerwonym puree

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 2 jaja
  • 2 łyżki mąki
  • 300 g bułki tartej
  • 1  kalafior
  • 200 g  smalcu
  • 1 por
  • 5 buraków
  • 1 litr mleka
  • 1 cebula
  • 100 ml śmietany 30%
  • 200 g żurawiny
  • 1/4 jabłka
0
2

Sposób przygotowania:

  • Buraki gotujemy i miksujemy na puree wsypując żurawinę i jabłko. Kalafiora gotujemy w mleku z dodatkiem soli i cukru. Podobnie jak buraka miksujemy na puree.
  • Kotlety rozklepujemy, jak dawniej na cienkie płaty, oprószamy mąką, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
  • Usmażonego zwijamy i przewiązujemy porem. Kotleta podajemy z biało-czerwonym puree.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A to 100 ml smietany to po co?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      tvnpix