zamknij

Kotlety mielone

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty i sprawdzony sposób na pyszny obiad
Ugotowałem to!96
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
29komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 800 g  mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
  • 1 bułka czerstwa
  • 2 małe cebule
  • 1  jajko
  • 1-2  łyżeczki musztardy
  • do smaku sól i świeżo zmielony pieprz
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 1-2 łyżki  masła do smażenia
0
154

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w ciepłej wodzie
  • Obierz cebulę i drobno posiekaj
  • Umyj natkę pietruszki, osusz i drobno posiekaj
  • W misce wymieszaj mięso mielone z jajkiem, musztardą, cebulą, odciśniętą bułką, natką
  • Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i uformuj 8 kotletów
  • Rozgrzej olej na patelni i smaż przez ok. 2 minuty aż będą brązowe po obu stronach
  • Zmniejsz ogień, dodaj masło i smaż przez  kolejne 4-5 min., od czasu do czasu polewając kotlety masłem
  • Odsącz na papierowych ręcznikach

Inne przepisy na mielone:

Zainspiruj nas

Komentarze (29)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bardzo dobre polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Niby wszystko w porządku,ale mięso (ja używam 60 % wołowego i 40 wieprzowego) radzę kupić w kawałku i zmielić w domu a nie kupować gotowca,czy mielić w sklepie (maszyny są brudne).Poza tym cebulka powinna być przynajmniej zeszklona i zmielona razem z mięsem i namoczoną bułką.Do tego czosnek i majeranek.Należy pamiętać,żeby masa... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Tylko dlaczego zalatuje od tych kotletów rybą? Może dlatego, że wcześniej się dotykałam tam...?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              No to Ci wyszły mielone kotlety rybne :) Pychota, mniam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.
                      • rozwiń

                      Wiemy i nic sobie z tego nie robimy!!! Ty nam tu nie mów co mamy jeść, będziemy jeść mięcho, a Ty sobie zajadaj trawę. A swoją drogą to ciekawe po co Ci przepis na mieloniaki haha...

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość
                          • ~Gość:
                          • Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.
                          • rozwiń

                          A czy jedząc same warzywa nie przyczyniamy się do śmierci niewinnych marchewek, cebuli i pietruszki? Z dobroci (serca!) przestańmy w ogóle jeść cokolwiek to przyczynimy się do śmierci niewinnych ludzi. I koło się zamyka.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość
                              • ~Gość:
                              • A czy jedząc same warzywa nie przyczyniamy się do śmierci niewinnych marchewek, cebuli i pietruszki? Z dobroci (serca!) przestańmy w ogóle jeść cokolwiek to przyczynimy się do śmierci niewinnych ludzi. I koło się zamyka.
                              • rozwiń

                              łańcuch pokarmowy

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  bardzo dobre! takie mielone zawsze będę robiła!!!!!!!!!!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      bulke lepiej namoczyc w mleku a cebulke podsmazyc na smlczyku na zloty kolor

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          dziczyzna nie nadaje się do tego przepisu, wszystko się rozpada. nie polecam

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Proste przepisy są najlepsze, ostatnio kupuję odtłuszczoną łopatkę w lidlu i sama mielę mięso, pycha.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  pyszne! polecam :)

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      wlasie je wrzucam na patelnie.... zobaczymy

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          ~Gość

                                                          przepis fajny i prosty, ja polecam poeksperymentować jeszcze z ziołami - majeranek, rozmaryn, tymianek... ząbek czosnku też nie zaszkodzi :)

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                              Zobacz również

                                                              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                                                              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                                                              Włoska potrawa w polskim wydaniu

                                                              Ryba w curry Przepis 15

                                                              Ryba w curry

                                                              Indie na talerzu

                                                              Atletyczny kurczak Przepis 20

                                                              Atletyczny kurczak

                                                              Pomysł na lekkie drugie danie

                                                              Chleb orzechowy Przepis 112

                                                              Chleb orzechowy

                                                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                                                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                                              Szaszłyki wyborne

                                                              Nie tylko na sezon grillowy

                                                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                                              Przepis 66

                                                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                                                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                                              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                                              Knedle ze śliwkami

                                                              Przepis na słodki obiad

                                                              tvnpix