zamknij

Kotlety mielone

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty i sprawdzony sposób na pyszny obiad
Ugotowałem to!96
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
29komentarzy

Składniki

  • 800 g  mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
  • 1 bułka czerstwa
  • 2 małe cebule
  • 1  jajko
  • 1-2  łyżeczki musztardy
  • do smaku sól i świeżo zmielony pieprz
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 1-2 łyżki  masła do smażenia
0
154

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w ciepłej wodzie
  • Obierz cebulę i drobno posiekaj
  • Umyj natkę pietruszki, osusz i drobno posiekaj
  • W misce wymieszaj mięso mielone z jajkiem, musztardą, cebulą, odciśniętą bułką, natką
  • Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i uformuj 8 kotletów
  • Rozgrzej olej na patelni i smaż przez ok. 2 minuty aż będą brązowe po obu stronach
  • Zmniejsz ogień, dodaj masło i smaż przez  kolejne 4-5 min., od czasu do czasu polewając kotlety masłem
  • Odsącz na papierowych ręcznikach

Inne przepisy na mielone:

Zainspiruj nas

Komentarze (29)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bardzo dobre polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Niby wszystko w porządku,ale mięso (ja używam 60 % wołowego i 40 wieprzowego) radzę kupić w kawałku i zmielić w domu a nie kupować gotowca,czy mielić w sklepie (maszyny są brudne).Poza tym cebulka powinna być przynajmniej zeszklona i zmielona razem z mięsem i namoczoną bułką.Do tego czosnek i majeranek.Należy pamiętać,żeby masa... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Tylko dlaczego zalatuje od tych kotletów rybą? Może dlatego, że wcześniej się dotykałam tam...?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              No to Ci wyszły mielone kotlety rybne :) Pychota, mniam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.
                      • rozwiń

                      Wiemy i nic sobie z tego nie robimy!!! Ty nam tu nie mów co mamy jeść, będziemy jeść mięcho, a Ty sobie zajadaj trawę. A swoją drogą to ciekawe po co Ci przepis na mieloniaki haha...

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość
                          • ~Gość:
                          • Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.
                          • rozwiń

                          A czy jedząc same warzywa nie przyczyniamy się do śmierci niewinnych marchewek, cebuli i pietruszki? Z dobroci (serca!) przestańmy w ogóle jeść cokolwiek to przyczynimy się do śmierci niewinnych ludzi. I koło się zamyka.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość
                              • ~Gość:
                              • A czy jedząc same warzywa nie przyczyniamy się do śmierci niewinnych marchewek, cebuli i pietruszki? Z dobroci (serca!) przestańmy w ogóle jeść cokolwiek to przyczynimy się do śmierci niewinnych ludzi. I koło się zamyka.
                              • rozwiń

                              łańcuch pokarmowy

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  bardzo dobre! takie mielone zawsze będę robiła!!!!!!!!!!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      bulke lepiej namoczyc w mleku a cebulke podsmazyc na smlczyku na zloty kolor

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          dziczyzna nie nadaje się do tego przepisu, wszystko się rozpada. nie polecam

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Proste przepisy są najlepsze, ostatnio kupuję odtłuszczoną łopatkę w lidlu i sama mielę mięso, pycha.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  pyszne! polecam :)

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      wlasie je wrzucam na patelnie.... zobaczymy

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          ~Gość

                                                          przepis fajny i prosty, ja polecam poeksperymentować jeszcze z ziołami - majeranek, rozmaryn, tymianek... ząbek czosnku też nie zaszkodzi :)

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                              Zobacz również

                                                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                                              Takie ciasto rozweseli każdego

                                                              Kaczka pływaczka Przepis 30

                                                              Kaczka pływaczka

                                                              Kaczka i ziemniaki na słodko

                                                              Śledzie Kasi Klich
                                                              Przepis 34

                                                              Śledzie Kasi Klich

                                                              Śledź o korzennym posmaku

                                                              Pudding z bagietki Przepis 17

                                                              Pudding z bagietki

                                                              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                                              Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                                              Corpus delicti końca lata

                                                              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                                              Przepis 66

                                                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                                              Champion cyklistów Przepis 16

                                                              Champion cyklistów

                                                              Niebanalna szarlotka

                                                              tvnpix