zamknij

Kotlety mielone

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty i sprawdzony sposób na pyszny obiad
Ugotowałem to!96
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
29komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 800 g  mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
  • 1 bułka czerstwa
  • 2 małe cebule
  • 1  jajko
  • 1-2  łyżeczki musztardy
  • do smaku sól i świeżo zmielony pieprz
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 1-2 łyżki  masła do smażenia
0
154

Sposób przygotowania:

  • Bułkę namocz w ciepłej wodzie
  • Obierz cebulę i drobno posiekaj
  • Umyj natkę pietruszki, osusz i drobno posiekaj
  • W misce wymieszaj mięso mielone z jajkiem, musztardą, cebulą, odciśniętą bułką, natką
  • Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i uformuj 8 kotletów
  • Rozgrzej olej na patelni i smaż przez ok. 2 minuty aż będą brązowe po obu stronach
  • Zmniejsz ogień, dodaj masło i smaż przez  kolejne 4-5 min., od czasu do czasu polewając kotlety masłem
  • Odsącz na papierowych ręcznikach

Inne przepisy na mielone:

Zainspiruj nas

Komentarze (29)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bardzo dobre polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Niby wszystko w porządku,ale mięso (ja używam 60 % wołowego i 40 wieprzowego) radzę kupić w kawałku i zmielić w domu a nie kupować gotowca,czy mielić w sklepie (maszyny są brudne).Poza tym cebulka powinna być przynajmniej zeszklona i zmielona razem z mięsem i namoczoną bułką.Do tego czosnek i majeranek.Należy pamiętać,żeby masa... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Tylko dlaczego zalatuje od tych kotletów rybą? Może dlatego, że wcześniej się dotykałam tam...?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              No to Ci wyszły mielone kotlety rybne :) Pychota, mniam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.
                      • rozwiń

                      Wiemy i nic sobie z tego nie robimy!!! Ty nam tu nie mów co mamy jeść, będziemy jeść mięcho, a Ty sobie zajadaj trawę. A swoją drogą to ciekawe po co Ci przepis na mieloniaki haha...

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość
                          • ~Gość:
                          • Wiecie o tym, że przyczyniacie się w ten sposób do mordowania niewinnych zwierząt. Nie wystarczy Wam sam bułka namoczona w ciepłej wodzie, obrana cebula drobno posiekana i umyta natka pietruszki? Przejdźcie na kotlety mielone wegetariańskie! Są zdrowsze i mniej kosztowne.
                          • rozwiń

                          A czy jedząc same warzywa nie przyczyniamy się do śmierci niewinnych marchewek, cebuli i pietruszki? Z dobroci (serca!) przestańmy w ogóle jeść cokolwiek to przyczynimy się do śmierci niewinnych ludzi. I koło się zamyka.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość
                              • ~Gość:
                              • A czy jedząc same warzywa nie przyczyniamy się do śmierci niewinnych marchewek, cebuli i pietruszki? Z dobroci (serca!) przestańmy w ogóle jeść cokolwiek to przyczynimy się do śmierci niewinnych ludzi. I koło się zamyka.
                              • rozwiń

                              łańcuch pokarmowy

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  bardzo dobre! takie mielone zawsze będę robiła!!!!!!!!!!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      bulke lepiej namoczyc w mleku a cebulke podsmazyc na smlczyku na zloty kolor

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          dziczyzna nie nadaje się do tego przepisu, wszystko się rozpada. nie polecam

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Proste przepisy są najlepsze, ostatnio kupuję odtłuszczoną łopatkę w lidlu i sama mielę mięso, pycha.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  pyszne! polecam :)

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      wlasie je wrzucam na patelnie.... zobaczymy

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          ~Gość

                                                          przepis fajny i prosty, ja polecam poeksperymentować jeszcze z ziołami - majeranek, rozmaryn, tymianek... ząbek czosnku też nie zaszkodzi :)

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                              Zobacz również

                                                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                                              Efektowne i proste danie

                                                              Tatar ze śledzia
                                                              Przepis 13

                                                              Tatar ze śledzia

                                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                                              Deser z mrożonych truskawek

                                                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                                              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                                                              Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                                              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                                              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                                              Sarna w wielkim mieście

                                                              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                                              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                                              Krem z brokułów z łososiem

                                                              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                                              Szaszłyki wyborne

                                                              Nie tylko na sezon grillowy

                                                              tvnpix