zamknij

Kotlety mielone

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepsze na obiad u babci
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNKotlety mielone

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 4 jajka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  •  olej do smażenia
  •  bułka tarta
  •  sól, pieprz
  •  mleko do namoczenia bułki
0
0
  • Mięso mielone wołowe i wieprzowe połącz, cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na maśle.
  • Kajzerki namocz w mleku i odciśnij, zmiel. Do mięsa dodaj cebulę, bułkę, żółtka, przyprawy i ok 50 ml wody lub bulionu. Dokładnie wymieszaj, zwilżonymi dłońmi porcjuj mięso, formuj na kotlety, obtaczaj w białku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix