zamknij

Kotlety mielone z udźca indyka z ziemniakami i burakami pod kożuszkiem z twarogu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Udziec z indyka w formie kotelcików w towarzystwie chrupiących ziemniaków i buraków pod kożuszkiem z twarogu. Mniam!
Ugotowałem to!23
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Kotlety mielone z udźca indyka z ziemniakami i burakami pod kożuszkiem z twarogu
MIELONE Z UDZCA INDYKA Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g udźca z indyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek lubczyku
  • 1 jajko
  • do smarowania oliwa
  • 1 burak
  • 1 ziemniak
  • 200 g twarożku kremowego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki skórki z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
20

Sposób przygotowania :

Umyte warzywa (ziemniaki i buraki) wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Posiekaj cebulę, czosnek, natkę pietruszki i lubczyk i wsyp do mielonego mięsa. Dodaj jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Przypraw solą i pieprzem. Uformuj kotleciki i ułóż je na wysmarowanej oliwą kratce. Wstaw do piekarnika po ok. 30 minutach pieczenia warzyw i piecz dalej z nimi przez 20 minut. Kotleciki podawaj z warzywami ora twarożkiem z serka, szczypiorku, skórki cytrynowej i przypraw.

Tradycyjne kotlety mają 570 kcal, a naszej wersji 390 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
lukasz_paszkiewicz

Jeśli te kotleciki są tak samo smaczne jak wyglądają - masz u mnie mistrza :) jednak ja dodałabym do nich buraczki - u mnie jak mielone, to tylko w parze z nimi. Ostatnio mam mniej pracy na gotowanie dlatego wybieram te sklepowe - ale tylko i wyłącznie od develey - smak i skład pierwsza klasa.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Co się stało że kotleciki wjechały do pieca okrągłe a wyjechały płaskie ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          jaro1033

          bardzo dobre :) polecam

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Chleb orzechowy Przepis 112

              Chleb orzechowy

              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              tvnpix