zamknij

Kotlety mielone z udźca indyka z ziemniakami i burakami pod kożuszkiem z twarogu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Udziec z indyka w formie kotelcików w towarzystwie chrupiących ziemniaków i buraków pod kożuszkiem z twarogu. Mniam!
Ugotowałem to!23
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kotlety mielone z udźca indyka z ziemniakami i burakami pod kożuszkiem z twarogu
MIELONE Z UDZCA INDYKA Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g udźca z indyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek lubczyku
  • 1 jajko
  • do smarowania oliwa
  • 1 burak
  • 1 ziemniak
  • 200 g twarożku kremowego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki skórki z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
20

Sposób przygotowania :

Umyte warzywa (ziemniaki i buraki) wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Posiekaj cebulę, czosnek, natkę pietruszki i lubczyk i wsyp do mielonego mięsa. Dodaj jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Przypraw solą i pieprzem. Uformuj kotleciki i ułóż je na wysmarowanej oliwą kratce. Wstaw do piekarnika po ok. 30 minutach pieczenia warzyw i piecz dalej z nimi przez 20 minut. Kotleciki podawaj z warzywami ora twarożkiem z serka, szczypiorku, skórki cytrynowej i przypraw.

Tradycyjne kotlety mają 570 kcal, a naszej wersji 390 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
lukasz_paszkiewicz

Jeśli te kotleciki są tak samo smaczne jak wyglądają - masz u mnie mistrza :) jednak ja dodałabym do nich buraczki - u mnie jak mielone, to tylko w parze z nimi. Ostatnio mam mniej pracy na gotowanie dlatego wybieram te sklepowe - ale tylko i wyłącznie od develey - smak i skład pierwsza klasa.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Co się stało że kotleciki wjechały do pieca okrągłe a wyjechały płaskie ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          jaro1033

          bardzo dobre :) polecam

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              tvnpix