zamknij

Kotlety warzywne z tofu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wege pomysł na obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKotlety warzywne z tofu

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1/2 papryki czerwonej
  • kilka różyczek brokuła
  • 1 czerwona cebula
  • kawałek pora
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 2 jajka
  • 3 łyżki zmielonych migdałów lub ugotowanego amarantusa
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  •  sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanego drobno tymianka
  • 100 g tofu
  •  olej do smażenia
0
0
  • Wszystkie warzywa bardzo drobno posiekaj albo przepuść nie mieląc do końca przez blender.
  • Dodaj zmielone migdały, bułkę tartą, jajka, posiekany tymianek, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj, uformuj płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym oleju.
  • Tofu pokrój w plastry, każdy oprósz sola i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i smaż na oleju.
  • Podawaj jako uzupełnienie do kotletów warzywnych.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix