zamknij

Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne kotleciki z wołowiny z niespodzianką w środku oraz sałatką szpinakowo-orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa
MIELONE Z WOŁOWINY Z FETĄ Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g  mielonego mięsa wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść szałwii
  • 1 jajko
  • 200 g  fety
  • do smaku sól i pieprz
  • 200 g  szpinaku
  • 2 suszone morele
  • 4 orzechy włoskie
  • 4 pomidorki cherry
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
0
3

Sposób przygotowania :

Posiekaj szałwię i czosnek. Fetę pokrój w kostkę. Przypraw mięso ziołami, solą i pierzem, dodaj jajko i dokładnie wyrób. Uformuj małe okrągłe kotleciki i nadziewaj je kostkami fety. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut (długość pieczenia dostosuwujemy do wielkości kotlecików).
Morele przekrój na połówki, wrzuć na skropioną oliwą patelnię, dodaj liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki cherry i pokruszone orzechy. Podduś całość krótką chwilę, dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz.


Tradycyjne kotlety liczą 570 kcal, a w naszej wersji 370 kcal.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix