zamknij

Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne kotleciki z wołowiny z niespodzianką w środku oraz sałatką szpinakowo-orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa
MIELONE Z WOŁOWINY Z FETĄ Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g  mielonego mięsa wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść szałwii
  • 1 jajko
  • 200 g  fety
  • do smaku sól i pieprz
  • 200 g  szpinaku
  • 2 suszone morele
  • 4 orzechy włoskie
  • 4 pomidorki cherry
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
0
3

Sposób przygotowania :

Posiekaj szałwię i czosnek. Fetę pokrój w kostkę. Przypraw mięso ziołami, solą i pierzem, dodaj jajko i dokładnie wyrób. Uformuj małe okrągłe kotleciki i nadziewaj je kostkami fety. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut (długość pieczenia dostosuwujemy do wielkości kotlecików).
Morele przekrój na połówki, wrzuć na skropioną oliwą patelnię, dodaj liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki cherry i pokruszone orzechy. Podduś całość krótką chwilę, dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz.


Tradycyjne kotlety liczą 570 kcal, a w naszej wersji 370 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix