zamknij

Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne kotleciki z wołowiny z niespodzianką w środku oraz sałatką szpinakowo-orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa
MIELONE Z WOŁOWINY Z FETĄ Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g  mielonego mięsa wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść szałwii
  • 1 jajko
  • 200 g  fety
  • do smaku sól i pieprz
  • 200 g  szpinaku
  • 2 suszone morele
  • 4 orzechy włoskie
  • 4 pomidorki cherry
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
0
3

Sposób przygotowania :

Posiekaj szałwię i czosnek. Fetę pokrój w kostkę. Przypraw mięso ziołami, solą i pierzem, dodaj jajko i dokładnie wyrób. Uformuj małe okrągłe kotleciki i nadziewaj je kostkami fety. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut (długość pieczenia dostosuwujemy do wielkości kotlecików).
Morele przekrój na połówki, wrzuć na skropioną oliwą patelnię, dodaj liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki cherry i pokruszone orzechy. Podduś całość krótką chwilę, dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz.


Tradycyjne kotlety liczą 570 kcal, a w naszej wersji 370 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix