zamknij

Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne kotleciki z wołowiny z niespodzianką w środku oraz sałatką szpinakowo-orzechową
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kotlety z wołowiny i sałatka szpinakowo-orzechowa
MIELONE Z WOŁOWINY Z FETĄ Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 200 g  mielonego mięsa wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść szałwii
  • 1 jajko
  • 200 g  fety
  • do smaku sól i pieprz
  • 200 g  szpinaku
  • 2 suszone morele
  • 4 orzechy włoskie
  • 4 pomidorki cherry
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
0
3

Sposób przygotowania :

Posiekaj szałwię i czosnek. Fetę pokrój w kostkę. Przypraw mięso ziołami, solą i pierzem, dodaj jajko i dokładnie wyrób. Uformuj małe okrągłe kotleciki i nadziewaj je kostkami fety. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut (długość pieczenia dostosuwujemy do wielkości kotlecików).
Morele przekrój na połówki, wrzuć na skropioną oliwą patelnię, dodaj liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki cherry i pokruszone orzechy. Podduś całość krótką chwilę, dodaj ocet balsamiczny, sól i pieprz.


Tradycyjne kotlety liczą 570 kcal, a w naszej wersji 370 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix