zamknij

Krem pierniczkowy

Przepis

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | przyprawy Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Domowy krem do ciast i deserów świątecznych i nie tylko
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaKrem pierniczkowy

Składniki

  • 200g pierniczków
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mleko skondensowane włóż do rondelka wypełnionego wodą. Postaw na małym ogniu, gotuj przez około 3 godziny, aż mleko zgęstnieje.
  • Pierniczki skrusz za pomocą blendera (praktycznie na proszek). Wymieszaj z cynamonem, przyprawą do piernika i ziarenkami wanilii.
  • Dodaj gotowe, gęste mleko skondensowane, porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Przełóż do słoiczka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

właśnie niedawno kupiłam w Lidlu krem piernikowy, był po prostu przepyszny, następnym razem zrobię zapas, domową wersję muszę wypróbować

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix