zamknij

Krem pierniczkowy

Przepis

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | przyprawy Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Domowy krem do ciast i deserów świątecznych i nie tylko
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: pannamadziaKrem pierniczkowy

Składniki

  • 200g pierniczków
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mleko skondensowane włóż do rondelka wypełnionego wodą. Postaw na małym ogniu, gotuj przez około 3 godziny, aż mleko zgęstnieje.
  • Pierniczki skrusz za pomocą blendera (praktycznie na proszek). Wymieszaj z cynamonem, przyprawą do piernika i ziarenkami wanilii.
  • Dodaj gotowe, gęste mleko skondensowane, porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Przełóż do słoiczka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

właśnie niedawno kupiłam w Lidlu krem piernikowy, był po prostu przepyszny, następnym razem zrobię zapas, domową wersję muszę wypróbować

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      tvnpix