zamknij

Krem pierniczkowy

Przepis

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | przyprawy Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Domowy krem do ciast i deserów świątecznych i nie tylko
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: pannamadziaKrem pierniczkowy

Składniki

  • 200g pierniczków
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mleko skondensowane włóż do rondelka wypełnionego wodą. Postaw na małym ogniu, gotuj przez około 3 godziny, aż mleko zgęstnieje.
  • Pierniczki skrusz za pomocą blendera (praktycznie na proszek). Wymieszaj z cynamonem, przyprawą do piernika i ziarenkami wanilii.
  • Dodaj gotowe, gęste mleko skondensowane, porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Przełóż do słoiczka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

właśnie niedawno kupiłam w Lidlu krem piernikowy, był po prostu przepyszny, następnym razem zrobię zapas, domową wersję muszę wypróbować

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix