zamknij

Krem pomidorowy z nutką chilli

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
MP3ka
Autor przepisu:
Wypróbujcie przepis od naszej czytelniczki "MP3ka"!
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: MP3kaKrem pomidorowy z nutką chilli

Składniki

  • 6x400g pomidorów w puszcze
  • 1 czerwona papryka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 300 ml bulionu lub rosołu
  • 1 kostka rosołowad drobiowa
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 płaska łyżeczka chilli
  • kilka większych listków lub 1 łyżka bazylii świeżej lub suszonej
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki cukru
0
7

Sposób przygotowania:

Cebule i paprykę pokroić na średniej wielkości kawałki, dusimy na patelni, aż się zarumienią. Marchew i pietruszkę pokroić w talarki. Do dużego garnka wrzucić pomidory z sokiem, zioła, przyprawy i czosnek. Dodać marchewkę i pietruszkę oraz zarumienione warzywa. Zalać bulionem i wkruszyć kostki rosołowe. Zupę gotować około godziny - marchew musi być miękka, a płyn trochę odparować. Gdy zupa jest gotowa, zblendować ją. Na koniec dodać cukier i jeszcze chwile podgrzewać. Wlać na talerz i ozdabić kleksami z jogurtu naturalnego i pesto.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A po co ta kostka????? Warzywa, bulion, zioła i przyprawy, a do tego chemiczny poprawiacz smaku? Ja bym nie dawała

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ognisty!!!!PYCHA!!!!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Zrobione! Pycha ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

              Kociołek łososiowo-pomidorowy

              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              tvnpix