zamknij

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Przepis

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kitchen Couture by Dominique
Autor przepisu:
Poznajcie przepis naszej czytelniczki Kitchen Couture by Dominique
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 1 Duża Biała Cebula
  • 1 seler
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 1 Duży ziemniak
  • 1/2 Kalafiora
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta Soli morskiej i pieprzu
  • 2 łyżki oliwy truflowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki Śmietany do zupy 18%
0
1

Na dno garnka wlej 2 łyżki oliwy z oliwek i zeszklij na niej drobno pokrojoną cebulę. (Nie musi być bardzo drobno - bo całość będziemy blendować ;) Po chwili dodaj też poszatkowanego pora i czosnek. Podsmażaj je pod przykryciem przez ok 5 minut. W tym czasie umyj, obierz i pokrój pozostałe warzywa. Następnie zalej wszystkie warzywa ok 1 litrem wody. I gotuj przez ok 40 minut. Pamietaj, że woda musi być osolona! Jeśli lubisz dobrze przyprawione zupy, możesz dodać jakąś kostkę rosołową. Po 40 minutach zdejmij zupę z palnika. Dodaj do niej 2 pełne łyżki śmietany i zblenduj na gładki krem. Przed podaniem, każdą porcję przyozdób wzorkiem z oliwy truflowej! To bardzo proste ale i wykwintne danie... Będzie smakować każdemu!

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bardzo dobry przepis :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix