Krem z brązowych pieczarek
Przepis
zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
hercik17
Zupa dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 500g pieczarek brązowych
- do smaku pieprz
- 50ml słodkiej śmietanki
- szczypta majeranku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 mała cebula
- 1 pietruszka
- 1 duża marchew
- 2 średnie ziemniaki
- do smaku sól
0
0
Sposób przygotowania:
- Cebulę obieraj i pokrój w kostkę.
- Pieczarki pokrój w ósemki.
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodajemy cebulę i pieczarki.
- Podsmaż na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu.
- Dopraw pieczarki majerankiem.
- Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz.
- Ziemniaki pokrój w większą kostkę a resztę warzyw w plasterki.
- Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, dodaj podsmażone pieczarki i gotuj do miękkości.
- Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem i blenduj całość do uzyskania konsystencji gładkiego kremu.
- Krem podaj posypany natką pietruszki.
- Doskonale pasują do niego grzanki z razowego chleba.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.