zamknij

Krem z brązowych pieczarek

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Zupa dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Krem z brązowych pieczarek

Składniki

  • 500g pieczarek brązowych
  • do smaku pieprz
  • 50ml słodkiej śmietanki
  • szczypta majeranku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 mała cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 duża marchew
  • 2 średnie ziemniaki
  • do smaku sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obieraj i pokrój w kostkę.
  • Pieczarki pokrój w ósemki.
  • Na patelni rozgrzej oliwę, dodajemy cebulę i pieczarki.
  • Podsmaż na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu.
  • Dopraw pieczarki majerankiem.
  • Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz.
  • Ziemniaki pokrój w większą kostkę a resztę warzyw w plasterki.
  • Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, dodaj podsmażone pieczarki i gotuj do miękkości.
  • Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem i blenduj całość do uzyskania konsystencji gładkiego kremu.
  • Krem podaj posypany natką pietruszki.
  • Doskonale pasują do niego grzanki z razowego chleba.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix