zamknij

Krem z brązowych pieczarek

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Zupa dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Krem z brązowych pieczarek

Składniki

  • 500g pieczarek brązowych
  • do smaku pieprz
  • 50ml słodkiej śmietanki
  • szczypta majeranku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 mała cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 duża marchew
  • 2 średnie ziemniaki
  • do smaku sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obieraj i pokrój w kostkę.
  • Pieczarki pokrój w ósemki.
  • Na patelni rozgrzej oliwę, dodajemy cebulę i pieczarki.
  • Podsmaż na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu.
  • Dopraw pieczarki majerankiem.
  • Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz.
  • Ziemniaki pokrój w większą kostkę a resztę warzyw w plasterki.
  • Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, dodaj podsmażone pieczarki i gotuj do miękkości.
  • Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem i blenduj całość do uzyskania konsystencji gładkiego kremu.
  • Krem podaj posypany natką pietruszki.
  • Doskonale pasują do niego grzanki z razowego chleba.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix