zamknij

Krem z brązowych pieczarek

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Zupa dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Krem z brązowych pieczarek

Składniki

  • 500g pieczarek brązowych
  • do smaku pieprz
  • 50ml słodkiej śmietanki
  • szczypta majeranku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 mała cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 duża marchew
  • 2 średnie ziemniaki
  • do smaku sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obieraj i pokrój w kostkę.
  • Pieczarki pokrój w ósemki.
  • Na patelni rozgrzej oliwę, dodajemy cebulę i pieczarki.
  • Podsmaż na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu.
  • Dopraw pieczarki majerankiem.
  • Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz.
  • Ziemniaki pokrój w większą kostkę a resztę warzyw w plasterki.
  • Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, dodaj podsmażone pieczarki i gotuj do miękkości.
  • Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem i blenduj całość do uzyskania konsystencji gładkiego kremu.
  • Krem podaj posypany natką pietruszki.
  • Doskonale pasują do niego grzanki z razowego chleba.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix