zamknij

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Dynia na ostro
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: facebook.com/naslodkoKrem z dyni z mleczkiem kokosowym

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kosteczkę
  • 1 czubata łyżka tartego świeżego imbiru
  • 1 płaska łyżka (lub mniej do smaku) posiekanej ostrej papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone w kosteczkę
  • 2 szklanki gęstego purée z dyni
  • ok. 500 ml bulionu warzywnego
  • 250 ml mleka kokosowego
  •  sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  •  świeża kolendra
0
3

 

Sposób przygotowania:

 

  • W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj imbir, papryczkę chilli i czosnek.
  • Podsmaż przez około 1 - 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  • Dodaj purée z dyni oraz tyle bulionu, aby uzyskać odpowiednio gęstą konsystencję zupy, gotuj przez 10 minut.
  • Dopraw solą oraz pieprzem, zagotuj i zdejmij z ognia.
  • Zmiksuj na gładki krem.
  • Dodaj mleko kokosowe i podgrzej. Podawaj z kolendrą.

 

Przepis przygotowany przez

Republika Słoneczna
Republika Słoneczna

 

Republikę Słoneczną w Poznaniu

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix