zamknij

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Dynia na ostro
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: facebook.com/naslodkoKrem z dyni z mleczkiem kokosowym

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kosteczkę
  • 1 czubata łyżka tartego świeżego imbiru
  • 1 płaska łyżka (lub mniej do smaku) posiekanej ostrej papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone w kosteczkę
  • 2 szklanki gęstego purée z dyni
  • ok. 500 ml bulionu warzywnego
  • 250 ml mleka kokosowego
  •  sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  •  świeża kolendra
0
3

 

Sposób przygotowania:

 

  • W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj imbir, papryczkę chilli i czosnek.
  • Podsmaż przez około 1 - 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  • Dodaj purée z dyni oraz tyle bulionu, aby uzyskać odpowiednio gęstą konsystencję zupy, gotuj przez 10 minut.
  • Dopraw solą oraz pieprzem, zagotuj i zdejmij z ognia.
  • Zmiksuj na gładki krem.
  • Dodaj mleko kokosowe i podgrzej. Podawaj z kolendrą.

 

Przepis przygotowany przez

Republika Słoneczna
Republika Słoneczna

 

Republikę Słoneczną w Poznaniu

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix