zamknij

Krem z groszku

Przepis

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Krem z nutą limonkowo-miętowej fantazji
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: StockFood/AgencjaFreeKrem z groszku

Składniki

  • 150 g ziemniaków
  • 150 g selera
  • 2 gałązki mięty
  • 2 szalotki
  • 150 g groszku mrożonego
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietany
  • 1-2 łyżki soku z limonek
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • szczypta soli
  • 8 listków mięty
0
12

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki i seler umyj, obierz i pokrój w kostkę
  • Miętę opłucz, wysusz i oberwij listki
  • Szalotki obierz i drobno posiekaj
  • Szalotki, seler i miętę zeszklij w garnku na dwóch łyżkach oliwy
  • Następnie dodaj ziemniaki, groszek i wlej bulion
  • Gotuj przez około 15-20 minut na wolnym ogniu
  • Nastepnie zmiksuj i przelej przez sito
  • Zupę ponownie zagotuj, dodaj smietanę, sok, z limonki, sól i pieprz do smaku
  • Podawaj z odrobiną oliwy i listkami mięty
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
monikacies

Ja podałam ją z groszkiem ptysiowym. Pycha :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobra , szybko się robi ! polecam z płatkami migdałów !!!! pychotka

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo dobre, polecam dodać trochę gałki muszkatołowej!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Bardzo dobre, polecam dodać trochę gałki muszkatołowej!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                  Takie ciasto rozweseli każdego

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                  Kaczka pływaczka

                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  Ryba w curry Przepis 15

                  Ryba w curry

                  Indie na talerzu

                  tvnpix