zamknij

Krem z pieczonej papryki z bryndzą

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Proste i wykwintne
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakKrem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski
0
3

Sposób przygotowania:

  • Papryki posmaruj olejem i piecz w piekarniku o temperaturze 240 st. C do momentu aż skórka sczernieje. Obierz papryki ze skórki i oddziel nasiona.
  • W rondelku zeszklij na maśle czerwoną cebulę, dodaj paprykę i ziemniaczane pure. Zalej wszystko bulionem i zagotuj. Całość zmiksuj blenderem na gładki krem i przypraw.
  • Do talerzy nałóż pokruszoną bryndzę i nalej krem.
Galeria foto (10)

Krem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski

  • Przygotuj składniki
    Przygotuj składniki(1 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Papryki obierz papryki ze skórki i oddziel nasiona
    Papryki obierz papryki ze skórki i oddziel nasiona(2 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • W rondelku zeszklij na maśle czerwoną cebulę
    W rondelku zeszklij na maśle czerwoną cebulę(3 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Dodaj obraną paprykę
    Dodaj obraną paprykę(4 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Zalej wszystko bulionem i zagotuj
    Zalej wszystko bulionem i zagotuj(5 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Całość zmiksuj blenderem na gładki krem
    Całość zmiksuj blenderem na gładki krem (6 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową
    Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową(7 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Do talerzy nałóż bryndzę
    Do talerzy nałóż bryndzę(8 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Bryndzę zalej kremem
    Bryndzę zalej kremem(9 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Krem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski
    Krem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski(10 z 10) Fot. Robert Słuszniak
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

chłopak poprosił go o SZYBKI przepis na karkówkę a ta zasapana niemota podała przepis gdzie karkówkę piecze się 2,5h... co to ma być ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Doskonały w smaku, polecam! :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          tvnpix