zamknij

Krem z pieczonej papryki z bryndzą

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Proste i wykwintne
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakKrem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski
0
3

Sposób przygotowania:

  • Papryki posmaruj olejem i piecz w piekarniku o temperaturze 240 st. C do momentu aż skórka sczernieje. Obierz papryki ze skórki i oddziel nasiona.
  • W rondelku zeszklij na maśle czerwoną cebulę, dodaj paprykę i ziemniaczane pure. Zalej wszystko bulionem i zagotuj. Całość zmiksuj blenderem na gładki krem i przypraw.
  • Do talerzy nałóż pokruszoną bryndzę i nalej krem.
Galeria foto (10)

Krem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski

  • Przygotuj składniki
    Przygotuj składniki(1 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Papryki obierz papryki ze skórki i oddziel nasiona
    Papryki obierz papryki ze skórki i oddziel nasiona(2 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • W rondelku zeszklij na maśle czerwoną cebulę
    W rondelku zeszklij na maśle czerwoną cebulę(3 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Dodaj obraną paprykę
    Dodaj obraną paprykę(4 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Zalej wszystko bulionem i zagotuj
    Zalej wszystko bulionem i zagotuj(5 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Całość zmiksuj blenderem na gładki krem
    Całość zmiksuj blenderem na gładki krem (6 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową
    Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową(7 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Do talerzy nałóż bryndzę
    Do talerzy nałóż bryndzę(8 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Bryndzę zalej kremem
    Bryndzę zalej kremem(9 z 10) Fot. Robert Słuszniak
  • Krem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski
    Krem z pieczonej papryki z kozim serem - Adam Chrząstowski(10 z 10) Fot. Robert Słuszniak
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

chłopak poprosił go o SZYBKI przepis na karkówkę a ta zasapana niemota podała przepis gdzie karkówkę piecze się 2,5h... co to ma być ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Doskonały w smaku, polecam! :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          tvnpix