zamknij

Krem z selera z gruszką

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Biała zupa na Twoim stole
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Krem z selera z gruszką
Autor: Dzień Dobry TVN "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.1)

Składniki

  • 1 seler
  • 1 Duży ziemniak
  • 1 mały por
  • 1 łyżka masła
  • 700 ml bulionu
  • 100 ml śmietanki
  •  gałka muszkatołowa
  •  sól, pieprz
  • 100 g sera pleśniowego
  • 1 gruszka w syropie
  • garść grzanek
  •  natka pietruszki
  • 1 łyżka płatków migdałów
0
0

 

Sposób przygotowania:

 

  • Selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  • Pora pokrój w talarki, przysmaż na maśle, dodaj seler i kawałki ziemniaka, podsmaż, zalej bulionem i gotuj około 20 minut.
  • Całość zmiksuj, dodaj śmietanki, zagotuj, dopraw do smaku.
  • Podawaj z serem pleśniowym grzankami, migdałami i kawałkami gruszek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Autor: Anna Starmach

Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)
Autor: "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchni Ani Starmach Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)


 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix