zamknij

Krem z selera z gruszką

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Biała zupa na Twoim stole
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Krem z selera z gruszką
Autor: Dzień Dobry TVN "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.1)

Składniki

  • 1 seler
  • 1 Duży ziemniak
  • 1 mały por
  • 1 łyżka masła
  • 700 ml bulionu
  • 100 ml śmietanki
  •  gałka muszkatołowa
  •  sól, pieprz
  • 100 g sera pleśniowego
  • 1 gruszka w syropie
  • garść grzanek
  •  natka pietruszki
  • 1 łyżka płatków migdałów
0
0

 

Sposób przygotowania:

 

  • Selera i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  • Pora pokrój w talarki, przysmaż na maśle, dodaj seler i kawałki ziemniaka, podsmaż, zalej bulionem i gotuj około 20 minut.
  • Całość zmiksuj, dodaj śmietanki, zagotuj, dopraw do smaku.
  • Podawaj z serem pleśniowym grzankami, migdałami i kawałkami gruszek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

Autor: Anna Starmach

Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)
Autor: "Dzień dobry TVN"/ Warzywna kuchni Ani Starmach Warzywna kuchnia Ani Starmach (cz.3)


 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix