zamknij

Kremowa zupa z kurek

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Grzybowa gotowa w 30 min.
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 60 dag świeżych kurek
  • 2 duże cebule
  • 3 dag masła
  • 2 dag mąki
  • 250 ml śmietany 30 proc.
  •  sól
  •  biały pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki
  •  starty na grube wióry parmezan do dekoracji
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby oczyść. ew. pokrój na mniejsze kawałki.
  • Cebulę obierz, grubo posiekaj.
  • W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i mieszając zeszklij. Dołóż grzyby.
  • Smaż razem jeszcze minutę. Oprósz mąką.
  • Wlej bulion i dobrze wymieszaj.
  • Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-15 minut, aż grzyby będą miękkie.
  • Wyjmij kilka kurek do dekoracji, a resztę zmiksuj na gładko.
  • Wymieszaj ze śmietaną.
  • Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  • Do zupy włóż wyjęte wcześniej kurki. Mocno podgrzej.
  • Gotową zupę rozlej do kokilek.
  • Posyp posiekaną natką i grubymi wiórami parmezanu.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dzisiaj zrobilem Twoja supe z Kurek. Zmodyfikowalem: obwarzanki z czostkiem. Zobaczymy co powie moja zona. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      tvnpix