zamknij

Kremowa zupa z kurek

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Grzybowa gotowa w 30 min.
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 60 dag świeżych kurek
  • 2 duże cebule
  • 3 dag masła
  • 2 dag mąki
  • 250 ml śmietany 30 proc.
  •  sól
  •  biały pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki
  •  starty na grube wióry parmezan do dekoracji
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby oczyść. ew. pokrój na mniejsze kawałki.
  • Cebulę obierz, grubo posiekaj.
  • W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i mieszając zeszklij. Dołóż grzyby.
  • Smaż razem jeszcze minutę. Oprósz mąką.
  • Wlej bulion i dobrze wymieszaj.
  • Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-15 minut, aż grzyby będą miękkie.
  • Wyjmij kilka kurek do dekoracji, a resztę zmiksuj na gładko.
  • Wymieszaj ze śmietaną.
  • Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  • Do zupy włóż wyjęte wcześniej kurki. Mocno podgrzej.
  • Gotową zupę rozlej do kokilek.
  • Posyp posiekaną natką i grubymi wiórami parmezanu.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dzisiaj zrobilem Twoja supe z Kurek. Zmodyfikowalem: obwarzanki z czostkiem. Zobaczymy co powie moja zona. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix