zamknij

Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszny pasztet z wątróbki z owocami żurawiny. Jego konsystencja przypomina krem, dlatego idealnie rozprowadza się po pieczywie.
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną
PASZTET Z WĄTRÓBKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 6 łyżek suszonej żurawiny
  • 12 łyżek żubrówki
  • 1 garść liści bazylii
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania :

Do miski wsadź wątróbkę i żurawinę. Następnie zalej całość żubrówką, dopraw pieprzem i odstaw do lodówki na 4 godziny. Po 2 godzinach przewróć wątróbki na drugą stronę. Zamarynowaną wątróbkę wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 14 minut. Po 7 minutach przewróć wątróbkę na drugą stronę. Całość zmiksuj z sokiem z cytryny i bazylią. Dodaj sól, pieprz i 3 łyżki namoczonej żurawiny. Masę wsadź na 3 godziny do lodówki.

Porcja tradycyjnego pasztetu ma 324 kcal, a w naszej wersji 260 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobry, często go robię , polecam dla osób z niskim poziomem żelaza we krwi. Irena

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      tvnpix