zamknij

Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszny pasztet z wątróbki z owocami żurawiny. Jego konsystencja przypomina krem, dlatego idealnie rozprowadza się po pieczywie.
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną
PASZTET Z WĄTRÓBKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 6 łyżek suszonej żurawiny
  • 12 łyżek żubrówki
  • 1 garść liści bazylii
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania :

Do miski wsadź wątróbkę i żurawinę. Następnie zalej całość żubrówką, dopraw pieprzem i odstaw do lodówki na 4 godziny. Po 2 godzinach przewróć wątróbki na drugą stronę. Zamarynowaną wątróbkę wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 14 minut. Po 7 minutach przewróć wątróbkę na drugą stronę. Całość zmiksuj z sokiem z cytryny i bazylią. Dodaj sól, pieprz i 3 łyżki namoczonej żurawiny. Masę wsadź na 3 godziny do lodówki.

Porcja tradycyjnego pasztetu ma 324 kcal, a w naszej wersji 260 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobry, często go robię , polecam dla osób z niskim poziomem żelaza we krwi. Irena

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      tvnpix