zamknij

Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszny pasztet z wątróbki z owocami żurawiny. Jego konsystencja przypomina krem, dlatego idealnie rozprowadza się po pieczywie.
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną
PASZTET Z WĄTRÓBKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 6 łyżek suszonej żurawiny
  • 12 łyżek żubrówki
  • 1 garść liści bazylii
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania :

Do miski wsadź wątróbkę i żurawinę. Następnie zalej całość żubrówką, dopraw pieprzem i odstaw do lodówki na 4 godziny. Po 2 godzinach przewróć wątróbki na drugą stronę. Zamarynowaną wątróbkę wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 14 minut. Po 7 minutach przewróć wątróbkę na drugą stronę. Całość zmiksuj z sokiem z cytryny i bazylią. Dodaj sól, pieprz i 3 łyżki namoczonej żurawiny. Masę wsadź na 3 godziny do lodówki.

Porcja tradycyjnego pasztetu ma 324 kcal, a w naszej wersji 260 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobry, często go robię , polecam dla osób z niskim poziomem żelaza we krwi. Irena

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      tvnpix