zamknij

Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszny pasztet z wątróbki z owocami żurawiny. Jego konsystencja przypomina krem, dlatego idealnie rozprowadza się po pieczywie.
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kremowy pasztet z wątróbki z żurawiną
PASZTET Z WĄTRÓBKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 6 łyżek suszonej żurawiny
  • 12 łyżek żubrówki
  • 1 garść liści bazylii
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania :

Do miski wsadź wątróbkę i żurawinę. Następnie zalej całość żubrówką, dopraw pieprzem i odstaw do lodówki na 4 godziny. Po 2 godzinach przewróć wątróbki na drugą stronę. Zamarynowaną wątróbkę wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 14 minut. Po 7 minutach przewróć wątróbkę na drugą stronę. Całość zmiksuj z sokiem z cytryny i bazylią. Dodaj sól, pieprz i 3 łyżki namoczonej żurawiny. Masę wsadź na 3 godziny do lodówki.

Porcja tradycyjnego pasztetu ma 324 kcal, a w naszej wersji 260 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobry, często go robię , polecam dla osób z niskim poziomem żelaza we krwi. Irena

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix