zamknij

Krewetki habanero z boczkiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z sosem kolendrowym
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Blue CactusKrewetki habanero z boczkiem

Składniki

  • 8 sztuk krewetek tygrysich 16/20
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 cebula biała lub czerwona
  • kilka ząbków czosnku
  • 3 papryczki habanero (ilość zależna od preferencji)
  • 80 g ryżu białego
  • 1 papryka słodka
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 jogurt naturalny
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  •  sól i pieprz do smaku
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Do miski wyciśnij czosnek, dodaj drobno posiekane habanero, kolendrę i jogurt
  • Krewetki obierz ze skorupy zostawiając ogony, a następnie oczyść z jelita
  • Dodaj do marynaty i odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kążda krewetkę z osobna zawiń w plaster boczku i nabijaj na szpadki na przemian z cząstkami cebuli
  • Gotowe szaszłyki z krewetkami grilluj na średnio rozgrzanym grillu z jednej i drugiej strony, aż boczek się zrumieni
  • Paprykę, cukinię, bakłażana i cebulę pokrój w małe cząstki i grilluj
  • Ugotowany ryż mieszaj z kolendrą, wyłóż na talerz z krewetkami  i warzywami
  • Gotowe danie podaj z sosem Cilantro Ranch (sos na bazie kolendry)

Przepis z restauracji Blue Cactus, Warszawa - ul. Zajączkowska 11

Patrick Hanna - Szef kuchni "Blue Catus"

Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Autor: Blue Cactus Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix