zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Krewetki na grzance z cebulką i czosnkiem

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 1 Ilość porcji
rafaello47
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://rafalszwajlik.blox.pl/Krewetki na grzance z cebulką i czosnkiem

Składniki

  • 5 krewetek podgotowanych
  • 1 bagietka
  • łyżka masła
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta pieprzu kolorowego
  • szczypta soli
  • garść ziół suszonych
0
3

Sposób przygotowania:

  • Bagietkę tnę , smaruję masłem, sypię przyprawami i na 5 min na ruszt...do lekkiego zbrązowienia. Zioła suszone to: oregano,czosnek,pieprz,bazylia rozmaryn,szałwia –mielone gotowe.
  • Krewetki rozmrażam sobie wcześniej, sprzedawane są już podgotowane, marzeniem byłoby zjeść zupełnie niemrożoną , z oceanu wyjętą.
  • Obieram z pancerzyka, wnętrzności już nie ma, bo ktoś przed mrożenie usunął je za mnie.
  • Na patelni rozgrzewam oliwę , pamiętając o jej niespaleniu, gdyż ma niższą temperaturę tzw., dymienia niż olej , gdy zatem skwierczącą jest wspomniana oliwa – wrzucam krewetki i za chwilę cebulkę, a potem czosnek, solę pod koniec smażenia i pieprzę, oraz dodaję masła na patelnię.
  • Gdy krewetki staną się rumiane, układam je na grzance uprzednio przygotowanej.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix