zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Krewetki na grzance z cebulką i czosnkiem

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 1 Ilość porcji
rafaello47
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://rafalszwajlik.blox.pl/Krewetki na grzance z cebulką i czosnkiem

Składniki

  • 5 krewetek podgotowanych
  • 1 bagietka
  • łyżka masła
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta pieprzu kolorowego
  • szczypta soli
  • garść ziół suszonych
0
3

Sposób przygotowania:

  • Bagietkę tnę , smaruję masłem, sypię przyprawami i na 5 min na ruszt...do lekkiego zbrązowienia. Zioła suszone to: oregano,czosnek,pieprz,bazylia rozmaryn,szałwia –mielone gotowe.
  • Krewetki rozmrażam sobie wcześniej, sprzedawane są już podgotowane, marzeniem byłoby zjeść zupełnie niemrożoną , z oceanu wyjętą.
  • Obieram z pancerzyka, wnętrzności już nie ma, bo ktoś przed mrożenie usunął je za mnie.
  • Na patelni rozgrzewam oliwę , pamiętając o jej niespaleniu, gdyż ma niższą temperaturę tzw., dymienia niż olej , gdy zatem skwierczącą jest wspomniana oliwa – wrzucam krewetki i za chwilę cebulkę, a potem czosnek, solę pod koniec smażenia i pieprzę, oraz dodaję masła na patelnię.
  • Gdy krewetki staną się rumiane, układam je na grzance uprzednio przygotowanej.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix