zamknij

Krewetki z chipsami z glonów nori

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska warta zachodu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczKrewetki z chipsami z glonów nori

Składniki

  • 2 szczypty proszku do pieczenia
  • 500 g krewetek surowych
  •  ostra papryka w proszku
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 płaty glonów nori
  • 1 papryczka chilli
  •  olej do smażenia
  • 100 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 5-6 cytryn
  • 1 jajko
0
0

 


Sposób przygotowania:

Do tego przepisu będziesz potrzebował mały patyczków do szaszłyków.

  • Krewetki obierz i zamarynuj w posiekanej papryczce chilli, w soli, w pieprzu i soku wyciśniętym z jednej cytryny.
  • Następnie nabij po dwie sztuki na patyczek do szaszłyków razem z małymi kawałkami cytryny.
  • Przed podaniem przesmaż przez chwilę na patelni z rozgrzanym masłem.

Chipsy z nori

  • Mleko, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli dokładnie wymieszaj.
  • Glony pokrój nożyczkami na kwadraty 3x3 cm. \
  • Kawałki glonów zanurz w cieście i smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • Następnie osusz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • Podawaj z szaszłykami z krewetek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix