zamknij

Krewetki z chipsami z glonów nori

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska warta zachodu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczKrewetki z chipsami z glonów nori

Składniki

  • 2 szczypty proszku do pieczenia
  • 500 g krewetek surowych
  •  ostra papryka w proszku
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 płaty glonów nori
  • 1 papryczka chilli
  •  olej do smażenia
  • 100 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 5-6 cytryn
  • 1 jajko
0
0

 


Sposób przygotowania:

Do tego przepisu będziesz potrzebował mały patyczków do szaszłyków.

  • Krewetki obierz i zamarynuj w posiekanej papryczce chilli, w soli, w pieprzu i soku wyciśniętym z jednej cytryny.
  • Następnie nabij po dwie sztuki na patyczek do szaszłyków razem z małymi kawałkami cytryny.
  • Przed podaniem przesmaż przez chwilę na patelni z rozgrzanym masłem.

Chipsy z nori

  • Mleko, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli dokładnie wymieszaj.
  • Glony pokrój nożyczkami na kwadraty 3x3 cm. \
  • Kawałki glonów zanurz w cieście i smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • Następnie osusz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • Podawaj z szaszłykami z krewetek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix