zamknij

Krewetki z chipsami z glonów nori

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska warta zachodu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczKrewetki z chipsami z glonów nori

Składniki

  • 2 szczypty proszku do pieczenia
  • 500 g krewetek surowych
  •  ostra papryka w proszku
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 płaty glonów nori
  • 1 papryczka chilli
  •  olej do smażenia
  • 100 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 5-6 cytryn
  • 1 jajko
0
0

 


Sposób przygotowania:

Do tego przepisu będziesz potrzebował mały patyczków do szaszłyków.

  • Krewetki obierz i zamarynuj w posiekanej papryczce chilli, w soli, w pieprzu i soku wyciśniętym z jednej cytryny.
  • Następnie nabij po dwie sztuki na patyczek do szaszłyków razem z małymi kawałkami cytryny.
  • Przed podaniem przesmaż przez chwilę na patelni z rozgrzanym masłem.

Chipsy z nori

  • Mleko, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli dokładnie wymieszaj.
  • Glony pokrój nożyczkami na kwadraty 3x3 cm. \
  • Kawałki glonów zanurz w cieście i smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • Następnie osusz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • Podawaj z szaszłykami z krewetek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix