zamknij

Krewetki z chipsami z glonów nori

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska warta zachodu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczKrewetki z chipsami z glonów nori

Składniki

  • 2 szczypty proszku do pieczenia
  • 500 g krewetek surowych
  •  ostra papryka w proszku
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 płaty glonów nori
  • 1 papryczka chilli
  •  olej do smażenia
  • 100 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 5-6 cytryn
  • 1 jajko
0
0

 


Sposób przygotowania:

Do tego przepisu będziesz potrzebował mały patyczków do szaszłyków.

  • Krewetki obierz i zamarynuj w posiekanej papryczce chilli, w soli, w pieprzu i soku wyciśniętym z jednej cytryny.
  • Następnie nabij po dwie sztuki na patyczek do szaszłyków razem z małymi kawałkami cytryny.
  • Przed podaniem przesmaż przez chwilę na patelni z rozgrzanym masłem.

Chipsy z nori

  • Mleko, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli dokładnie wymieszaj.
  • Glony pokrój nożyczkami na kwadraty 3x3 cm. \
  • Kawałki glonów zanurz w cieście i smaż przez chwilę w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • Następnie osusz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • Podawaj z szaszłykami z krewetek.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix