zamknij

Krokiety bezglutenowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tandem  Dominika Hoppe i Tomasz Seidler
Autor przepisu:
Dodatek do zupy
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: TandemKrokiety

Składniki

  • 1 Opakowanie kwadratowego ciasta ryżowego
  • 1 batat (słodki ziemniak)
  • 1 kostka wędzonego twarogu
  •  pieprz cytrynowy
  •  garść kiełków
  •  olej rzepakowy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Obranego, pokrojonego batata gotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  • Ugotowanego ziemniaka ostudź.
  • Następnie połącz ze sobą  batata, sól, rozdrobniony twaróg, pieprz i utwórz aksamitną, jednolitą masę z wyczuwalnymi drobinkami twarogu (konsystencja powinna być zbliżona do farszu do ruskich pierogów).
  • Wykorzystując powstałe nadzienie oraz papier ryżowy uformuj krokiety (zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu papieru ryżowego) i usmaż je na chrupiąco, na oleju rzepakowym.
  • Serwuj je gorące, posypane kiełkami, w towarzystwie miseczki zupy.

 

*Przepis bezglutenowy

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja dodałam zwykły ser biały, wyszedł pyszny farsz. Proste, a w smaku wyśmienite. Dziękuję za przepis!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      tvnpix