zamknij

Krokiety bezglutenowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tandem  Dominika Hoppe i Tomasz Seidler
Autor przepisu:
Dodatek do zupy
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: TandemKrokiety

Składniki

  • 1 Opakowanie kwadratowego ciasta ryżowego
  • 1 batat (słodki ziemniak)
  • 1 kostka wędzonego twarogu
  •  pieprz cytrynowy
  •  garść kiełków
  •  olej rzepakowy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Obranego, pokrojonego batata gotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  • Ugotowanego ziemniaka ostudź.
  • Następnie połącz ze sobą  batata, sól, rozdrobniony twaróg, pieprz i utwórz aksamitną, jednolitą masę z wyczuwalnymi drobinkami twarogu (konsystencja powinna być zbliżona do farszu do ruskich pierogów).
  • Wykorzystując powstałe nadzienie oraz papier ryżowy uformuj krokiety (zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu papieru ryżowego) i usmaż je na chrupiąco, na oleju rzepakowym.
  • Serwuj je gorące, posypane kiełkami, w towarzystwie miseczki zupy.

 

*Przepis bezglutenowy

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja dodałam zwykły ser biały, wyszedł pyszny farsz. Proste, a w smaku wyśmienite. Dziękuję za przepis!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      tvnpix