zamknij

Krokiety bezglutenowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tandem  Dominika Hoppe i Tomasz Seidler
Autor przepisu:
Dodatek do zupy
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: TandemKrokiety

Składniki

  • 1 Opakowanie kwadratowego ciasta ryżowego
  • 1 batat (słodki ziemniak)
  • 1 kostka wędzonego twarogu
  •  pieprz cytrynowy
  •  garść kiełków
  •  olej rzepakowy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Obranego, pokrojonego batata gotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  • Ugotowanego ziemniaka ostudź.
  • Następnie połącz ze sobą  batata, sól, rozdrobniony twaróg, pieprz i utwórz aksamitną, jednolitą masę z wyczuwalnymi drobinkami twarogu (konsystencja powinna być zbliżona do farszu do ruskich pierogów).
  • Wykorzystując powstałe nadzienie oraz papier ryżowy uformuj krokiety (zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu papieru ryżowego) i usmaż je na chrupiąco, na oleju rzepakowym.
  • Serwuj je gorące, posypane kiełkami, w towarzystwie miseczki zupy.

 

*Przepis bezglutenowy

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja dodałam zwykły ser biały, wyszedł pyszny farsz. Proste, a w smaku wyśmienite. Dziękuję za przepis!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix