zamknij

Krokiety gryczane z halibutem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczne i zdrowe krokiety z halibutem i kiełkami lucerny.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Krokiety gryczane z halibutem
Autor: "Rewolucja na talerzu" Krokiety gryczane z halibutem z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki chudego melka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 garść liści szpinaku
  • do smaku sól
  • do smaku sól morska
  • 300 g świeżego halibuta
  • 1 czerwona cebula
  • 8 łyżek soku z limonki
  • 6 łyżek skórki z otartej limonki
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 4 łyżki kiełków z lucerny
0
8

Ciasto : Mąkę przesiej do miski i dodaj ubite białko z jajka. Delikatnie dodaj wodę, mleko, sól i olej rzepakowy. Ciasto powinno mieć konsystencje niezbyt gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste dodaj jeszcze wody. Posiekaj szpinak i wymieszaj całość. Usmaż naleśniki na patelni teflonowej. 


Ryba : Oczyść rybę z resztek ości i pokrój w drobną kostkę. 
Posiekaj drobno cebulę. Zetrzyj skórkę z limonki i wcisnij z niej sok. Posiekaj chilli i połącz składniki marynaty z pokrojona rybą. Odstaw rybę do lodówki na ok. 1,5 h do marynowania. 
Odsącz rybę z marynaty i dodaj posiekana kolendrę. Naleśniki wypełnij farszem z ryby, dodając na spód kiełki lucerny. 

Tradycyjny krokiet liczy 550 kcal, a w naszej wersji 200 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Są bąble są bąble... heh .
I najlepsze jak mówi naleśniki przez pokazaniem napisu Rewolucja na talerzu

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Halibut?? A mi się wydawało że wegetarianizm to wykluczenie mięsa z diety....

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          tvnpix