zamknij

Krokiety gryczane z halibutem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczne i zdrowe krokiety z halibutem i kiełkami lucerny.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Krokiety gryczane z halibutem
Autor: "Rewolucja na talerzu" Krokiety gryczane z halibutem z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki chudego melka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 garść liści szpinaku
  • do smaku sól
  • do smaku sól morska
  • 300 g świeżego halibuta
  • 1 czerwona cebula
  • 8 łyżek soku z limonki
  • 6 łyżek skórki z otartej limonki
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 4 łyżki kiełków z lucerny
0
8

Ciasto : Mąkę przesiej do miski i dodaj ubite białko z jajka. Delikatnie dodaj wodę, mleko, sól i olej rzepakowy. Ciasto powinno mieć konsystencje niezbyt gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste dodaj jeszcze wody. Posiekaj szpinak i wymieszaj całość. Usmaż naleśniki na patelni teflonowej. 


Ryba : Oczyść rybę z resztek ości i pokrój w drobną kostkę. 
Posiekaj drobno cebulę. Zetrzyj skórkę z limonki i wcisnij z niej sok. Posiekaj chilli i połącz składniki marynaty z pokrojona rybą. Odstaw rybę do lodówki na ok. 1,5 h do marynowania. 
Odsącz rybę z marynaty i dodaj posiekana kolendrę. Naleśniki wypełnij farszem z ryby, dodając na spód kiełki lucerny. 

Tradycyjny krokiet liczy 550 kcal, a w naszej wersji 200 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Są bąble są bąble... heh .
I najlepsze jak mówi naleśniki przez pokazaniem napisu Rewolucja na talerzu

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Halibut?? A mi się wydawało że wegetarianizm to wykluczenie mięsa z diety....

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          tvnpix