zamknij

Krokiety z kapustą i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Krokiety, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole.
Ugotowałem to!23
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Krokiety z kapustą i grzybami
Autor: TVN STYLE Krokiety z kapustą i grzybami z "Rewolucji na talerzu"
0
16

Sposób przygotowanie :

Ciasto : Mąkę przesiej do miski i połącz z białkiem z jednego jajka. Następnie dodaj wodę, mleko, żółtko i olej rzepakowy i wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencje niezbyt gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste dodaj jeszcze wody. Usmaż naleśniki na patelni teflonowej.

Pokrój cebulę i posiekaj kiszoną kapustę. Pokrój pieczarki i grzyby. Rozgrzej oliwę z masłem i podsmaż cebulę. Dodaj kapustę, pieczarki i grzyby. Dorzuć “kostkę rosołową”, czyli zamrożony domowy bulion. Całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Posiekaj natkę i dodaj ją do farszu pod koniec duszenia. Przestudź chwilę farsz i wypełnij nim naleśniki. Zwinięte naleśniki obtocz najpierw w roztrzepanym żółtku jajka, a potem w posiekanych orzechach. Zapiecz krokiety w 180 stopniach przez 15 minut.

Tradycyjny krokiet liczy 550 kcal, a w naszej wersji 270 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jakom natke napiszcie barany bo ja nie wiem

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      natka jest tylko jedna...baranie!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie pisze sie jakom tylko jaką

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Zupa tajska Kasi Klich
              Przepis 14

              Zupa tajska Kasi Klich

              Ogień w gardle!

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              tvnpix