zamknij

Królik w porach i śmietanie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | królik Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Delikatne mięso na świątecznym stole
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKrólik w porach i śmietanie

Składniki

  • 1  królik, podzielony na 8 części
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 posiekana cebula
  • 4 pory, pokrojone na 1 cm kawałki
  • 500 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietany UHT 18%
  • sól i pieprz do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

  • W dużym rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć królika.
  • Mięso doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać cebulę, rondel przykryć pokrywką i dusić przez chwilę, dodać por i podlać kieliszkiem wina. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu podlać winem.
  • Pod koniec gotowania do królika dodać śmietankę. Gotować aż sos zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis
drugie danie | proste | 30 min. | królik | 30 zł | inne | 3

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Szkoda, że nie ma podanego czasu smażenia/duszenia.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Przepis
          drugie danie | proste | 30 min. | królik | 30 zł | inne | 3

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Gulasz z kopytkami Przepis 197

              Gulasz z kopytkami

              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

              Chleb orzechowy Przepis 112

              Chleb orzechowy

              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              tvnpix