zamknij

Królik w porach i śmietanie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | królik Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Delikatne mięso na świątecznym stole
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKrólik w porach i śmietanie

Składniki

  • 1  królik, podzielony na 8 części
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 posiekana cebula
  • 4 pory, pokrojone na 1 cm kawałki
  • 500 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietany UHT 18%
  • sól i pieprz do smaku
0
0

Sposób przygotowania:

  • W dużym rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć królika.
  • Mięso doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać cebulę, rondel przykryć pokrywką i dusić przez chwilę, dodać por i podlać kieliszkiem wina. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu podlać winem.
  • Pod koniec gotowania do królika dodać śmietankę. Gotować aż sos zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis
drugie danie | proste | 30 min. | królik | 30 zł | inne | 3

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Szkoda, że nie ma podanego czasu smażenia/duszenia.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Przepis
          drugie danie | proste | 30 min. | królik | 30 zł | inne | 3

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Zupa tajska Kasi Klich
              Przepis 14

              Zupa tajska Kasi Klich

              Ogień w gardle!

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              tvnpix