zamknij

Kruche ciasteczka

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Kolorowa przyjemność
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz

Składniki

  • 400 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 150 g margaryny
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki śmietany18%
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 300 g cukru pudru
  • 1 cytryna
0
0

Sposób przygotowania:

  • Mąkę przesiej, dodaj pokrojoną margarynę, wetrzyj
  • Dodaj resztę składników, szybko zagnieć
  • Ciasto owiń folią i wstaw na godzinę do lodówki
  • Schłodzone ciasto wałkuj na placek o grubości 0.5 cm, wycinaj dowolne kształty, piecz ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
  • Cukier puder dokładnie utrzyj z sokiem wyciśniętym z cytryny
  • Tak przygotowanym lukrem dekoruj wystudzone ciastka

Przepis zgłoszony do konkursu Wielkanocnego.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobre i przydatne.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      tvnpix