Kruche serowe ciastka ze szparagami
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiPrzekąska na długi weekend
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 300 g mąki
- 200 g tartego żółtego sera
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- pęczek zielonych szparagów
- 50 g tapenady z oliwek
- 50 g pasty z suszonych pomidorów
0
0
Sposób przygotowania:
- Z mąki, jajek, sera, proszku i śmietany przygotuj kruche ciasto.
- Schłódź je w lodówce przez godzinę, następnie cienko wałkuj, pokrój na kwadraty/prostokąty i piecz ok. 15 min. w 190 st. C.
- Po upieczeniu smaruj tapenadą lub pastą pomidorową i dekoruj cienko pokrojonymi szparagami (zielone są bardzo smaczne, gdy są surowe).
Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".
Autor: Anna Starmach.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.