zamknij

Kulki z kiełbasy z ziołami i pieczonymi strąkami papryki czerwonej

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Pieczemy i zajadamy!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKulki z kiełbasy z ziołami i pieczonymi strąkami papryki czerwonej

Składniki

  • 500 g białej surowej kiełbasy
  •  zioła: tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, lubczyk
  • 3 strąki czerwonej papryki
  • kilka liści winogron
0
0

Sposób przygotowania:

  • Wyjmujemy mięso z osłonek kiełbasy i przekładamy do miski.
  • Zioła płuczemy osuszamy, następnie siekamy na drobno i wsypujemy do miski z mięsem, wszystko razem mieszamy.
  • Z powstałej masy formujemy kulki mniej więcej o średnicy 3 cm.
  • Paprykę płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy papierowym ręcznikiem. Paprykę przekrawamy na pół i oczyszczamy z nasion.
  • Liście winogron płuczemy i osuszamy.
  • Na każdy liść układamy kulkę z mięsa i wkładamy do połówek papryk tak by je zapełnić, ale by nie wystawały ponad paprykę.
  • Następnie dwie polówki papryk łączymy i wkładamy  do worka który zamykamy w urządzeniu do pakowania próżniowego.
  • Z wyświetlacza piekarnika wybieramy odpowiedni program i postępujemy zgodnie ze wskazówkami. Po ugotowaniu wyjmujemy worek, rozcinamy i potrawę wykładamy na talerz.
  • Dekorujemy listkami ziół.
Galeria foto (10)

Kulki z kiełbasy z ziołami i pieczonymi strąkami papryki czerwonej

  • Kulki z kiełbasy z ziołami
    Kulki z kiełbasy z ziołami (1 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (3)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (3)(2 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (4)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (4)(3 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (5)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (5)(4 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (5)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (5)(5 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (6)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (6)(6 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (7)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (7)(7 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (8)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (8)(8 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (9)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (9)(9 z 10) Fot. BBS
  • Kulki z kiełbasy z ziołami (10)
    Kulki z kiełbasy z ziołami (10)(10 z 10) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix