zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kurczak faszerowany Arla Apetiną

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
elik02
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Autor: http://www.eligotowanie.blogspot.com/Kurczak faszerowany Arla Apetiną

Składniki

  • 4 filety drobiowe
  • 1 opakowanie sera Arla Apetina
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka świeża bazylia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka oleju balsamicznego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Robimy marynatę mieszając oliwę ,pieprz,bazylię ,ocet.
  • Do marynaty wkładamy umyte i osuszone filety .Odstawiamy na czas rozpalenia grilla lub dłużej będzie lepszy.
  • Do miseczki przekładamy odsączony ser ,wsypujemy pokrojoną bazylie i pokrojoną drobno paprykę. Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się.
  • Filety przekroić na połówki ale nie do końca.
  • Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

cos nie wyszło mi danko :-( kurczak był zbyt suchy upsss

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wygląda dobrze... Przetestuje!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          polecam ..mozna takze owinac filety boczkiem wedzonym wysokiej jakosci

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              bardzo dobre fileciki

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                  Podany na delikatnym puree

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Przysmak młodości Przepis 137

                  Przysmak młodości

                  Kanapka idealna!

                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                  Chleb z płatkami owsianymi

                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                  Kanapki ze smażoną makrelą

                  Idealne na śniadanie lub kolację

                  Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                  Gulasz z fasolki z zielonym chili

                  Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                  tvnpix