zamknij

Kurczak marynowany w jogurcie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNKurczak marynowany w jogurcie

Składniki

  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • duży kawałek imbiru
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 3/4 łyżeczki garam masala
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  •  kurczak i dodatki:
  • 1 kurczak
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 korzeń pietruszki
  • mały kawałek selera
  • 1 por
  • 500 g ziemniaków
  •  sól i pieprz
  •  jogurt naturalny do podania
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Zmiksuj wszystkie składniki na marynatę i natrzyj nią kurczaka.
  • Następnie zalej kurczaka marynatą i odstaw na minimum 2-3 godziny do zamarynowania, najlepiej na noc.
  • Kurczaka razem z marynatą umieść w brytfance i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180ºC i piecz około 50 minut.
  • Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki.
  • Przypraw solą i pieprzem.
  • Dorzuć do brytfanki i dalej piecz około 30 minut.
  • Kurczaka podawaj z warzywami i świeżym jogurtem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Piotr Kucharski.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix