Kurczak na ostro
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiDuszony z czosnkiem i chilli
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 udka kurze
- 6 ząbków czosnku
- kilka papryczek chilli
- 1 łyżeczka suszonej ostrej papryki
- sól i pieprz
- 2 łyżki oliwy
- 1 szklanka bulionu
- 4 łyżki masła klarowanego
- 1/2 łyżeczki oregano
0
3
Sposób przygotowania:
- W moździerzu utrzyj ostrą paprykę, sól, pieprz, oregano i oliwę i 2 ząbki czosnku.
- Natrzyj masą udka kurze, włóż do woreczka i przechowuj przez noc w lodówce.
- Następnego dnia rozgrzej rondel o grubym dnie, włóż masło i smaż udka z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
- Gdy zezłocą się z każdej strony wlej bulion, przykryj rondel pokrywka i duś około 30-40 minut z pozostałymi papryczkami chilli i czosnkiem.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.