zamknij

Kurczak pieczony faszerowany podrobami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kurczak w całości na weekendowy obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSKurczak pieczony faszerowany podrobami

Składniki

  • 1 cały kurczak
  •  majeranek
  •  sól i pieprz
  • 2 cebule
  •  wątróbka drobiowa
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 1  mała bułeczka
  • 8 serc drobiowych
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wątróbkę zalej mlekiem i przechowaj w lodówce przez noc.
  • Następnego dnia obierz cebule, pokrój w kawałki i podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone wątróbki oraz serca.
  • Gdy ostygną, zmiel zawartość patelni w maszynce dodając bułkę namoczoną i odcedzoną w mleku po wątróbkach.
  • Do masy dodaj majeranek, sól, pieprz, dodaj utarte jabłko.
  • Zmieszaj farsz i włóż w otwór w kurczaku.
  • Kurczaka oprósz solą, pieprzem, skrop masłem roztopionym wcześniej w rondelku i piecz w gorącym piekarniku aż zbrązowieje.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix