zamknij

Kurczak pieczony faszerowany podrobami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kurczak w całości na weekendowy obiad
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKurczak pieczony faszerowany podrobami

Składniki

  • 1 cały kurczak
  •  majeranek
  •  sól i pieprz
  • 2 cebule
  •  wątróbka drobiowa
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 1  mała bułeczka
  • 8 serc drobiowych
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wątróbkę zalej mlekiem i przechowaj w lodówce przez noc.
  • Następnego dnia obierz cebule, pokrój w kawałki i podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone wątróbki oraz serca.
  • Gdy ostygną, zmiel zawartość patelni w maszynce dodając bułkę namoczoną i odcedzoną w mleku po wątróbkach.
  • Do masy dodaj majeranek, sól, pieprz, dodaj utarte jabłko.
  • Zmieszaj farsz i włóż w otwór w kurczaku.
  • Kurczaka oprósz solą, pieprzem, skrop masłem roztopionym wcześniej w rondelku i piecz w gorącym piekarniku aż zbrązowieje.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

tvnpix