Kurczak pieczony z cebulą, okrą i fenkułem Andrzeja Polana
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcjiPyszny koper włoski w roli głównej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 200 g okry
- 2 fenkuły
- 10 pałek kurczaka
- sól
- cukier do smaku
- 200 g masła
- 2 sery mozzarella
- 100 g sera dojrzewającego
- 2 łyżki bułki tartej
- natka pietruszki
- koperek
0
0
- Fenkuł pokrój na 6 części, gotuj w mleku z dodatkiem kurkumy, soli oraz cukru.
- Kurczaka obsmaż krótko na patelni z dodatkiem soli oraz pieprzu.
- Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż fenkuła, podsmażonego kurczaka, podsmażoną okrę, przełóż mozzarellą.
- Wszystko posyp serem dojrzewającym wymieszanym z bułką tartą.
- Na wierzch połóż porcję masła.
- Zapiekaj ok. 30 min. aż wierzch nam się zarumieni.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.