zamknij

Kurczak pieczony z cebulą, okrą i fenkułem Andrzeja Polana

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszny koper włoski w roli głównej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kurczak z fenkułem Polana

Składniki

  • 200 g okry
  • 2 fenkuły
  • 10 pałek kurczaka
  •  sól
  •  cukier do smaku
  • 200 g masła
  • 2 sery mozzarella
  • 100 g sera dojrzewającego
  • 2 łyżki bułki tartej
  •  natka pietruszki
  •  koperek
0
0
  • Fenkuł pokrój na 6 części, gotuj w mleku z dodatkiem kurkumy, soli oraz cukru.
  • Kurczaka obsmaż krótko na patelni z dodatkiem soli oraz pieprzu.
  • Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż fenkuła, podsmażonego kurczaka, podsmażoną okrę, przełóż mozzarellą.
  • Wszystko posyp serem dojrzewającym wymieszanym z bułką tartą.
  • Na wierzch połóż porcję masła.
  • Zapiekaj ok. 30 min. aż wierzch nam się zarumieni.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix